nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
17°

Maria Sharapova es corona a Melbourne

La russa fulminà la sèrbia Ana Ivanovic (7-5 i 6-3) i s'adjudicà el torneig sense cedir ni un sol set

E.P. Melbourne.

La tennista russa Maria Sharapova va conquerir el títol femení de l'Obert d'Austràlia, primer Grand Slam de la temporada, després de derrotar la sèrbia Ana Ivanovic, en una final que només va tenir igualtat en el set inicial (7-5 i 6-3). La jugadora número cinc del món va aconseguir així sumar el seu tercer torneig de Grand Slam de la seva carrera. Un triomf que, tal com va reconèixer en finalitzar l'encontre, és «la recompensa al treball que ha realitzat els darrers mesos» la jugadora russa. Allò cert és l'aclaparadora superioritat que la tennista siberiana ha evidenciat tota la setmana. I és que Sharapova no ha cedit ni un sol set en els seus set encontres sobre la pista ràpida del complex de Melbourne Park.

Però, a més a més, aquesta dada adquireix més mèrit encara quan es fa un cop d'ull al quadre al qual ha hagut de fer front. En aquest sentit, Sharapova ja va tenir una dura rival a la segona ronda, en la qual es va desfer de la veterana Lindsey Davenport per després desfer-se d'Elena Dementieva (onzena cap de sèrie) en vuitens, de la número 1 del món, Justine Henin, en quarts; de Jelena Jankovic (número 3 del món), en semifinals; i, per fi, d'Ana Ivanovic (número quatre del món), a la gran final. L'encontre va començar amb igualtat entre ambdues tennistes fins que, en el cinquè joc, Sharapova va aprofitar un revés fora d'Ivanovic per aconseguir la ruptura en el servei de la sèrbia. Tanmateix, aquesta no es va enfonsar i va aconseguir equilibrar el tempteig tres jocs més tard per culpa de tres dobles faltes consecutives de Sharapova. Un cop que va acusar la russa, que fins i tot va arribar a trobar-se amb un perillós 0-30 en el servei següent. No ho va aprofitar Ivanovic, que errà diverses pilotes per desequilibrar el set, i Sharapova no va perdonar la resta amb el 6-5.

En el segon parcial, Ivanovic només va oposar resistència en el primer joc, el més llarg de tot el partit, i fins i tot va salvar dues bolles de trencament de servei en contra per mantenir-se dins la final. No va succeir el mateix en el setè joc, quan Sharapova va aconseguir esgarrapar el servei de la sèrbia, situació que es va repetir amb 5-3 a favor seu per segellar la victòria en 91 minuts de joc.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.