nubes dispersas
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
18°

Nadal avança amb fermesa a semifinals

El tennista manacorí eliminà el finlandès Jarkko Niemien per 7-5, 6-3 i 6-3 i supera per primera vegada en la seva carrera els quarts de final del torneig de Melbourne

El mallorquí Rafel Nadal es troba ja entre els quatre millors de l'Open d'Austràlia en aconseguir ahir les semifinals per primera vegada en la seva carrera després de vèncer el finlandès Jarkko Niemien (24) per 7-5, 6-3 i 6-1.En dues hores i 19 minuts, i després de superar dos punts de set en el primer parcial, Nadal va guanyar el partit imposant la seva millor condició física, i demolint Nieminen a poc a poc, fins que arribà a trasbalsar-lo en el tercer.

Sense cedir un sol set fins que va arribar a les semifinals, en la seva quarta participació aquí, Nadal s'enfrontarà ara contra la revelació del torneig australià, el francès Jo Wilfred Tsonga, 38 del món, que eliminà el rus Mijail Youznhy, 14è favorit.

No va ser un partit per emmarcar, però sí prou valuós perquè el de Manacor superi la barrera d'aquest gran com ja ho va fer, en el seu moment, a Roland Garros (campió tres vegades) i Wimbledon (finalista en dues ocasions). Només li queda l'Open dels Estats Units, on en el 2006 va assolir els quarts, per completar els quatre.

Nieminen va plantejar els problemes que Nadal esperava i que recordava de la seva trobada dura el Comte de Godó, fa dos anys. Com que és esquerrà, estireganyós, gran atleta i amb una excel·lent regularitat en tots els seus cops, això l'ha dut, recentment, a la final d'Adelaida i per tant, és difícil desbordar-lo. A més es troba al límit, físicament, pels durs entrenaments del seu servei militar.

Davant tot això, el servei del manacorí no va ser gaire brillant, amb només un 60 per cent d'efectivitat en el primer joc, i per tant Nadal va haver de recórrer a allò que més odien els seus rivals, és a dir, a córrer sense aturall arribant a tot, i allargant els seus cops.

El finlandès va tenir la seva oportunitat en el desè joc del primer set quan va disposar de dos punts per aconseguir aquest parcial, amb servei de Nadal, però el mallorquí va salvar el primer amb un bon joc i el segon amb una dreta guanyadora.

Resoltes les dues situacions, Rafel Nadal, a poc a poc, es va deixar anar i trobant-se millor en la pista, fins que completà una victòria que el situa com el primer espanyol que aconsegueix les semifinals des que Juan Carlos Ferrero va ser derrotat en aquesta ronda l'any 2004, pel jugador suís Roger Federer.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.