algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 11°
20°

Resignació a l'espera d'un miracle

El Palma Aqua Màgica podria aguantar fins a final de temporada per poder vendre la seva plaça

El futur del Palma Aqua Màgica és més fosc cada dia que passa. L'equip palmesà s'enfronta a la possibilitat de perdre el seu principal patrocinador, Aqua Màgica, si avui el Consel de Govern aprova la protecció de les Fontanelles. Davant aquesta situació, el president de l'entitat, Guillem Alomar, anuncià dimecres que el club podria desaparèixer en les properes jornades, encara que també podria ser que l'entitat finalitzàs la temporada, fet que els podria sortir més rendible.

Tant el conseller d'Esports i Joventut del Govern de les Illes Balears, Mateu Cañellas; com la consellera d'Esports i Promoció Sociocultural del Consell de Mallorca, Dolça Mulet; el regidor d'Esports de l'Ajuntament de Palma i president de l'IME, Toni Moragues, catalogaren la notícia de la possible desaparició del club palmesà com un cop molt fort al bàsquet balear. També coincidiren a afirmar que des de les institucions se'ls donarà el màxim suport possible.

Ara per ara sembla que si finalment Aqua Màgica abandona el vaixell de l'entitat palmesana, al club li convindria més acabar la temporada abans que retirar-se en les properes jornades. En aquest darrer cas perdrien les fiançes avançades pels arbitratges i a la Federació Espanyola per valor de 420.000 euros, haurien d'indemnitzar la plantilla i perdrien les subvencions per a aquesta temporada, uns 280.000 euros. En cas de mantenir l'equip fins al final de campanya i conservar la categoria, el club podria plantejar-se vendre la seva plaça a la Lliga LEB Or per recuperar part de la inversió.

Mateu Cañellas digué que la desaparició del Palma Aqua Màgica seria «un cop molt dur» per al bàsquet balear, però en ser una entitat privada haurien de cercar una solució que no suposàs dependre del Govern. «Nosaltres ja els estam ajudant tant com podem. Han rebut el 80 per cent de la subvenció de l'any passat, mentre que altres esportistes comencen a cobrar ara; a més, tenen garantida la de l'any que ve per si han de demanar un crèdit, i ens han tingut al seu costat quan ens han hagut de menester com en el cas del Palma Arena».

Per la seva banda, Toni Moragues es mostrà preocupat davant la possibilitat de perdre l'equip de bàsquet. «Seria un retrocés per a la ciutat, però encara només és una possibilitat i hem de ser prudents fins que ocorri». El gerent del Palma Aqua Màgica, Santi toledo, demanà calma fins que no es desenvolupin els esdeveniments i explicà que s' intenta mantenir la plantilla com més allunyada millor d'aquest problema perquè estiguin concentrats. Toledo explicà que tot i el poc temps de maniobra, ja es fan moviments per cercar un nou patrocinador, encara que reconegué que seria complicat perquè «hauria de ser molt potent». El president del Bàsquet Inca, Joan Llompart, declarà que si el Palma desapareix, seria molt negatiu per al bàsquet mallorquí, tot i que recordà que el seu club ha afrontat la temporada des del principi sense patrocinador.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.