cielo claro
  • Màx: 19.5°
  • Mín: 9.15°

Retirada forçosa

97160
Daniel Navarro i Antoni Colom, abandonant l'hotel.
| EFE

El kazakhstanès Alexandre Vinokourov de l'equip Astana donà, dissabte després de la seva victòria a la contra rellotge d'Albi, positiu per una transfusió homòloga (sang d'un donant compatible amb els mateixos grups i RH), segons revelà ahir el diari esportiu francès «L'equipe». Per la seva banda, l'equip suís Astana, finançat amb capitals kazakhstanesos, decidí abandonar la competició per aquest motiu.

El bunyolí Toni Colom, company d'equip de Vinokourov, ha vist trencada la seva actuació a la ronda gal·la, on diumenge estigué a punt d'emportar-se una victòria d'etapa.

Alexandre Vinokourov, líder de l'equip i un dels favorits a la victòria, fou controlat i donà positiu el passat 21 de juliol. La mostra sanguínia presa a l'arribada de la contra rellotge mostrà la presència de dos grups diferents de glòbuls vermells, segons «L'Equipe».

«El control anti-dopatge realitzat a Alexandre Vinokourov després de la contra rellotge d'Albi es revelà positiva. D'acord amb el codi ètic de l'Astana Cycling Team, Alexandre Vinokouriov queda suspès de l'equip amb efecte immediat. No obstant això, aquest sol·licità una contra-anàlisi», explicà la formació suïssa.

I afegí: «Després d'haver estat informats per l'«staff» de l'Astana, els organitzadors del Tour de França convidaren l'equip a retirar-se de la carrera, cosa que fou acceptada espontàniament».

El ciclista kazakhstanès també fou sotmès a un control antidopatge sanguini dilluns a Loudenvielle, als Pirineus, després de la seva victòria a la quinzena etapa.

Estigmatitzat

«Vino», un dels favorits, ja havia estat estigmatitzat a l'inici del Tour pel president de la Unió Ciclista Internacional (UCI), Pat McQuaid, a causa de la seva relació amb el metge italià Michele Ferrari, anomenat «Doctor EPO», de qui el ciclista digué que «només era el seu preparador físic».

D'altra banda, dos vehicles de la policia francesa registraren l'hotel on s'allot-tjava l'equip Astana. Una vintena d'agents, portant diversos materials, entraren a l'hotel sense fer comentaris.

Vinokourov hauria abandonat l'hotel per una porta secundària devers les 16.30. El vehicle de l'Astana es trobava estacionat davant l'hotel a Pau on s'allotjaven ciclistes i membres de l'equip.

«Realment intenten embrutar la nostra imatge. És molt difícil concentrar-se correctament en el Tour de França en aquestes condicions. Estic molt desestabilitzat per tots aquests rumors», havia lamentat en el seu moment el kazakhstanès.

«Ho sofrim. És el Tour el que pateix les conseqüències. Es dirà Vinokourov igual Tour de França, no Vinokourov igual Astana. D'aquí a cinc anys la gent recordarà que el ciclista kazakhstanès es dopà al Tour de França. És a aquest al qui encara afectarà (...) Però tot això prova que els controls són eficaços i que ja no hi ha més lloc per als tramposos», declarà per la seva banda Jean François Pescheux, director de la cursa.

Retornant a l'aspecte purament esportiu de la cursa ciclista més important del món, avui se celebra l'etapa reina dels Pirineus, de 218'5 quilòmetres, amb sortida a la localitat francesa de Pau i arribada al coll de l'Ausbisque de categoria especial. Alberto Contador i el mallot groc Michael Rasmussen es jugaran les opcions a la victòria final.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.