lluvia ligera
  • Màx: 16.97°
  • Mín: 10.15°

El finlandès Raikkonen aconsegueix la pole

Fernando Alonso va fer el segon millor temps, mentre que Hamilton va patir un espectacular accident

El pilot finlandès Kimi Raikkonen (Ferrari) va aconseguir la pole position del Gran Premi d'Europa que es disputa en el circuit alemany de Nürburgring, desena prova del mundial de Fórmula 1, després que Lewis Hamilton sofrís un espectacular accident que el fa ser dubte per avui.

Quan tot apuntava que el pilot asturià Fernando Alonso aconseguiria la pole, la represa de poc més de cinc minuts, després de l'accident del company de l'asturià, va permetre al finlandès Raikkonen superar el temps en gairebé tres dècimes.

Aquesta és la tretzena pole del pilot finlandès, la segona d'aquest Mundial, i pot ser que avui aconsegueixi la seva tercera victòria consecutiva, després d'haver guanyat a França i la Gran Bretanya.

En l'última volta, el pilot espanyol va tenir la possibilitat de tornar a arrabassar-li el millor temps però un error als últims metres va fer que gairebé sortís de la pista relegant-lo a la segona plaça.

Però, el protagonisme en el circuit alemany va ser per al pilot anglès de l'escuderia de McLaren-Mercedes, ja que va sofrir un aparatós accident en rebentar-se la roda de davant dreta en l'entrada a una volta. Després d'aquest incident, la cursa va estar aturada més de 20 minuts mentre els metges atenien el líder del Mundial, primer a peu de pista.

En un primer moment, Hamilton va moure les cames per comprovar que no estaven danyades. A més, en el moment en què el pilot anglès va ser introduït a l'ambulància, va fer diversos gests que es trobava bé. De fet, tot apunta que, després que sortís en una volta a més de 200 quilòmetres per hora, avui serà de la partida.

Una vegada més, varen destacar les actuacions dels BMW, amb Nick Heidfeld i Robert Kubica, que sortiran des de la quarta i cinquena posició respectivament, per darrere de Massa, tercer.

La cursa començarà avui a les 14:00 hores amb un total de 60 voltes al circuit alemany, on Alonso tendrà una gran oportunitat de retallar punts.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.