algo de nubes
  • Màx: 17.61°
  • Mín: 10.26°
10°

Gert Steegmans llança Boonen i el guanya

El ciclista belga s'imposa a Gant en una jornada en què Cancellara va caure, però continua líder

El ciclista belga Gert Steegmans (Quick Step) guanyà la segona etapa del Tour de França disputada entre les localitats de Dunkerque (França) i Gant (Bèlgica), sobre 168'5 quilòmetres, en imposar-se a la línia d'arribada al seu company Tom Boonen, que havia llançat a la darrera recta del dia. El suís Fabian Cancellara (CSC) mantingué el jersei groc de líder.

La jornada va estar marcada per una caiguda múltiple en el final i per l'escapada que protagonitzaren el basc Rubén Pérez (Euskaltel), el francès Cedric Hervé (Agritubel) i l'alemany Marcel Sieberg (Milram), que varen veure truncada la seva aventura a tres quilòmetres del final, després que els equips belgues tirassin del grup en la seva aposta per guanyar en el pas per casa de la correguda.

L'etapa semblava destinada des de l'inici que fossin els velocistes els que disputassin el triomf parcial, sobretot dos equips, el Quick-Step i el Predictor-Lotto, que tenien el belga Tom Boonen i l'australià Robbie McEwen, respectivament, com a principals apostes.

El perfil uniforme de la jornada tenia el perill dels ventalls provocats pel vent, que bufà amb força en algunes zones del recorregut, però ningú no comptava amb la valentia dels tres ciclistes que fugiren del control del gran grup.

I a poc més de 35 quilòmetres per a l'arribada a meta, els dos equips belgues més el francès Crédit Agricole estiraren el grup sota una intensa pluja per capturar els fugats, que s'integraren en el conjunt a tres quilòmetres per al final, amb l'única satisfacció d'haver-se deixat veure.

D'aquesta manera acabà l'aventura del representant basc de l'Euskaltel-Euskadi, Rubén Pérez, que havia ocupat el lideratge provisional de la cursa durant la major part del dia, ja que era el millor situat dels tres escapats a la general, a 48 segons del líder, el suís Fabián Cancellara.

Finalment, després d'una multitudinària caiguda a menys de tres quilòmetres de la meta "per tant la classificació general no se'n va veure afectada, tot i que sí s'hi veié implicat Cancellara", el líder del Quick Step semblava el virtual guanyador de l'esprint, però el belga es va veure sorprès pel company que l'havia llançat a la darrera recta, el seu compatriota Steegmans. El cantàbric Óscar Freire es va ficar ahir a l'esprint, però just pogué finalitzar en novena posició. La tercera plaça fou per a l'italià Filippo Pozzato (Liquigas), mentre que Robert Hunter (Barloworld) acabà cinquè. Robbie McEwen, guanyador de la primera etapa en línia, just pogué acabar en el setè lloc.

Així, jornada sense canvis amb la gran incògnita per avui de saber si la caiguda patida perjudicarà Cancellara.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.