• Màx: 16.94°
  • Mín: 7.61°
16°

Nadal treu el seu millor joc davant Berdych

El mallorquí remunta dos sets en contra per plantar-se en els quarts de final del torneig londinenc

El mallorquí Rafel Nadal va remuntar ahir dos sets a la pista 2, anomenada el «cementeri dels campions», davant del rus Mikhail Youzhny, per confirmar la seva classificació a quarts de final amb un 4-6, 3-6, 6-1, 6-2 i 6-2. La pluja no va ser ahir una molèstia per al tennista balear, número dos del món, que va concloure el compromís en 3 hores i 4 minuts sense incòmodes parèntesis.

Les primeres bolles van mantenir Nadal a la corda fluixa. Al mallorquí li va faltar seguretat i potència en el seu servei, debilitats que va utilitzar hàbilment el moscovita.

Youzhny va imposar la seva autoritat en el set inicial, va trencar el servei del mallorquí en una ocasió, cometé menys errors no forçats i es va emportar la mànega en 36 minuts per 6-4.

El rus va continuar sent una molèstia per al mallorquí en la segona revàlida, on li va trencar el servei en el segon joc i no va tardar a posar-se per davant.

El número dos del món va salvar una bolla de set amb 40-30 en el 5-3, aguantà en el marcador i amb treta del rus, però no va aconseguir resistir i acabà cedint la mànega en 45 minuts per 6-3.

En el tercer, Nadal va variar el guió en la 2. El segon favorit va trencar el servei del moscovita en dues ocasions i en el sisè joc consolidà un 5-1 al seu favor i firmà la set amb 6-1.

Després d'aquesta mànega, Youzhny va necessitar ser atès per un fisioterapeuta per rebre un massatge a la zona lumbar.
El «cementeri de campions» va veure un Nadal transformat en la quarta revàlida, més semblant a l'home que ha guanyat Roland Garros.
Nadal va perdre una ocasió de fer trencament de servei però va aconseguir trencar el del rus per segona vegada en aquest set, en el setè joc, per liderar per 5-2 i rematar la mànega en 38 minuts per 6-2.

Nadal va tornar a trencar el servei del rus en dues ocasions a la mànega definitiva; va desaprofitar tres opcions més de trencament i, malgrat perdre una bolla de partit, tenia el matx enfilat per la victòria, Nadal va resoldre el seu servei i va firmar el 6-2 definitiu.

Així per primera vegada a Wimbledon, dos espanyols, Ferrero i Nadal, arriben a quarts de final.