nubes dispersas
  • Màx: 16.59°
  • Mín: 12.25°
16°

Rafel Nadal: «Sé que aviat perdré sobre terrra»

El mallorquí manifestà que el que li preocupa és «continuar jugant al millor nivell possible»

El mallorquí Rafel Nadal, que diumenge aconseguí la seva victòria número 67 en terra batuda en guanyar Roger Federer a Montecarlo, advertí ahir a Barcelona que el seu rècord d'imbatibilitat sobre aquesta superfícia finalitzarà en poc temps. «Sé que aviat perdré sobre terra», deia. «Som conscient que si aquest rècord no s'acaba demà, serà d'aquí a una o dues setmanes, prest, perquè en el món del tennis arriba un dia en el qual perds», explicà Nadal, que afegí que no l'importa augmentar més aquesta estadística, sinó «continuar jugant al millor nivell possible». El número 2 del rànquing ATP acumula onze títols seguits a terra, entre ells, dos Roland Garros, tres Oberts de Montecarlo i dos Godós. Aquesta setmana també cercarà el triplet a Barcelona, «amb la motivació afegida de jugar a casa».

A la primera ronda, Nadal s'enfrontarà al guanyador del partit entre l'italià Davide Sanguinetti i el Belga Kristof Vliegen. Aquest és l'únic encreuament en el qual Nadal s'ha fixat per al moment. «La veritat és que només conec el possible emparellament de primera ronda, no he mirat més enllà. Sé que aquest és un gran torneig en el qual participen grans jugadors, i segurament tendré un quadre difícil, però vull anar partit a partit», argumentà. El canvi de normativa de l'ATP respecte al nombre de sets als partits -només els Grand Slam en tendran cinc- no beneficia l'estil de joc de Nadal. Però el mallorquí reconeix que l'allibera de fer un esforç extra sobre la pista en un calendari molt carregat.

«Físicament em trob bé, perquè he estat menys temps a la pista. Personalment, m'afavoreix jugar partits a cinc sets, però és cert que per als jugadors de terra és un canvi favorable jugar a tres sets, perquè tenim un calendari molt comprimit i això ens permet arribar bé al següent torneig», comentà. «Estic feliç perquè el meu joc està funcionant cada vegada millor i vaig millor que mai de punts a aquestes alçades».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.