nubes dispersas
  • Màx: 27°
  • Mín: 19°
27°

L'home que atropellà els germans Ochoa diu que no es va distreure

Sebastián Fernández assegurà que només copejà un dels ciclistes


Sebastián Fernández, l'acusat d'atropellar per febrer de l'any 2001 els ciclistes Javier i Ricardo Ochoa, el darrer dels quals en resultà mort, negà ahir que es distragués en el moment del sinistre, com també que hagués envaït la vorera. A més, afirmà que no pogué fer cap maniobra d'evasió quan va veure tan a prop un dels ciclistes, encara que menava «a poc a poc» per una via que coneixia. Així, negà que atropellàs els dos germans i assegurà que l'impacte es produí només amb un.

Els fets es registraren el 15 de febrer, quan el processat, segons l'escrit de conclusions provisionals del Ministeri Públic, circulava a devers 80 km/h cap a les quatre de l'horabaixa per la carretera A-357, a Cártama (Màlaga) i, a conseqüència d'una distracció lleu, envaí parcialment la vorera dreta de la via i atropellà els dos ciclistes. La vista començà ahir al Jutjat Penal número 8 de Màlaga amb la declaració del processat, llavors director d'Esports de la Universitat de Màlaga, el qual explicà que després de sortir d'un revolt, va veure els dos germans circulant en el paral·lel i que el qui anava més endavant es girava per dir qualque cosa a l'altre, que anava més a prop de la carretera. «Cap dels dos» no duia el casc de protecció, contestà, per asseverar així mateix que no havia begut alcohol i que no parlava pel mòbil.

Declarà que anava en tercera o «com a molt en quarta, però suau», i que quan es disposava a avançar el ciclista més endarrerit, a una distància «prudencial» i «suficient», aquest d'alguna manera anà cap enmig i topà amb el cotxe. Reiterà que no tenia consciència d'haver-los atropellats a tots dos. «És una incògnita que encara tenc, tot i que hi he pensat sovint des de llavors: no sé amb certesa si la persona que xocà amb el cotxe era Ricardo o Javier», manifestà.

El fiscal sol·licità que se'l condemni com a autor d'una falta d'homicidi per imprudència lleu i d'una altra de lesions per imprudència lleu; i demanà per a ell dues multes amb penes de 60 dies a raó de 20 euros diaris i la privació del permís de conduir durant vuit mesos. Respecte de la responsabilitat civil, se sol·licita que l'acusat i les companyies asseguradores paguin als hereus del finat 210.354 euros, i al seu germà, la quantitat corresponent per les lesions.

L'acusació popular i la família demanaren per a l'acusat una condemna per dos delictes d'homicidi imprudent i de lesions, en la seva màxima gravetat.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.