algo de nubes
  • Màx: 28°
  • Mín: 22°
23°

Mallorca se'n va a la neu

Gran èxit de participació en la iniciativa de S'Institut que ha portat gairebé un miler d'esquiadors mallorquins a les pistes d'Andorra


Resulta difícil d'imaginar per a qui desconegui el món de l'esquí la popularitat que aquest esport té entre els mallorquins. A l'Illa, on tot just es veu la neu de tant en quan al cim del puig Major i on la pràctica d'aquesta especialitat d'hivern és impossible, ha sorgit durant els darrers anys una bona fornada d'aficionats a l'esquí.

S'Institut de Serveis Socials i Esportius de Mallorca, conscient d'aquesta popularitat i de les dificultats per practicar-lo que suposa viure a l'Arxipèlag, organitza des de la seva fundació fa tres anys «Mallorca a la neu amb S'Institut», un seguit de viatges oferts a preus econòmics i finançats per aquesta institució dependent del Consell Insular.

Des de començaments del mes de febrer fins a la primera setmana de març, gairebé un miler d'esquiadors de l'Illa s'han beneficiat d'aquesta iniciativa programada per S'Institut. Organitzats en cinc torns, els expedicionaris sortien de Palma cap a Andorra diumenge dematí per tornar-ne divendres horabaixa, amb la qual cosa podien gaudir gairebé de cinc dies complets per esquiar a les pistes de Pal-Arinsal. El quart grup resultà el més nombrós, amb més de 250 participants que aprofitaren les vacances escolars dels més petits per la Setmana Blanca.

L'esquiador mallorquí no té un perfil definit, ja que nins i nines de 4 o 5 anys comparteixen la diversió a les pistes amb adolescents i amb adults. N'hi anaren d'arreu de l'Illa, de Palma, Sóller, Porreres i un llarg estcètera de pobles. Els participants de «Mallorca a la neu amb S'Institut» s'integraren tot d'una en les classes que ofereixen els monitors de les instal·lacions segons la perícia dels interessats. Aquest tracte constant, amb la convivència a l'hotel i amb els llargs viatges en autobús, fomenta un sentiment agradable de companyonia que es reforça així com passen els dies.

Entre les activitats que podien realitzar durant l'estada a Andorra, com és lògic la majoria es decantà per l'esquí, sobretot els principiants. Els més arriscats es decidiren per l'snowboard, a les zones més complicades de les pistes, de les quals també sortien per explorar altres recorreguts. Els qui tenien ganes de sensacions noves pogueren gaudir de les bicicletes amb esquís, que els permetien derrapades per la neu. Cadascú practicà la modalitat que més li agradava, però el que tots feren, gairebé sense cap excepció, fou aprofitar un horabaixa per relaxar-se al balneari de Caldea, amb les seves piscines d'aigua de diferent temperatura, saunes i moltes més comoditats per garantir un descans merescut.

Al final del viatge, ningú no parlava de la tornada a casa, sinó de repetir l'experiència l'any vinent. Si l'èxit de S'Institut en el programa «Mallorca a la neu» s'ha de mesurar per la satisfacció dels participants, es pot afirmà que la iniciativa ha obtingut una nota molt bona, que ha d'encoratjar aquesta institució a persistir-hi.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.