cielo claro
  • Màx: 15.05°
  • Mín: 7.61°
12°

Carlos Sainz perd 8 hores entre dunes

El pilot madrileny entrà a meta de matinada i queda fora de la lluita pel triomf final

El pilot madrileny Carlos Sainz (Volkswagen) entrà a la meta de la vuitena etapa del Ral·li Dakar 2006, disputada entre Atar i Nouakchott sobre un recorregut de 568 quilòmetres, dels quals 508 eren d'especial, amb quasi vuit hores de retard sobre el guanyador de la jornada, el francès Thierry Magnaldi (Schlesser-Ford).

El bicampió del món de ral·lis tengué molts problemes en la duríssima etapa disputada dissabte en el desert de Mauritània, ja que en el quilòmetre 26 patí una punxada en passar per damunt una pedra i hagué de ser remolcat fins a la sortida.

Sainz va estar esperant el seu camió d'assistència durant més d'una hora, temps en què li anaren passant els pilots més experimentats. Finalment, el madrileny entrà a meta de matinada a 7 hores, 51 minuts i 6 segons del guanyador de l'etapa.

Després d'aquesta duríssima jornada, Sainz, que entrà a meta en el lloc 100, és dissetè a la general a més de vuit hores del líder, Stephane Peterhansel (Mitsubishi). Malgrat haver perdut totes les seves opcions, el pilot madrileny afirmà que continuarà en la cursa cap al Llac Rosa, ja que és el seu únic objectiu actualment en la seva primera participació en el ral·li-raid més dur del món.

Després de la jornada de descans d'ahir, el Dakar es reprèn avui amb l'etapa més llarga de la cursa, la novena, que unirà Nuakchot amb Kiffa, en un recorregut total de 874 quilòmetres, 599 d'ells cronometrats.

El català Marc Coma (KTM) en motos i el francès Peterhansel en cotxes defensaran el lideratge en una etapa on s'encadenen llargs cordons de denses dunes, de més de vint quilòmetres, al principi i al final del trajecte. Entre les dues travessies arenoses els pilots hauran de superar una pista ràpida i rocosa. En alguns llocs, el trajecte creua grans dunes que caldrà sortejar per continuar en extenses planures de sòl negre.

Marc Coma lidera la classificació de motos amb sis minuts i 23 segons d'avantatge sobre el seu compatriota Isidre Esteve i 11:40 sobre el xilè Carlo Gavardo.

A quasi 27 minuts es troba classificat el francès Cyril Despres, guanyador de la passada edició.

En cotxes, Stephane Peterhansel, guanyador de les dues darreres edicions sobre quatre rodes i sis com a pilot de motos, comanda la general amb 32 segons d'avantatge sobre el també francès Luc Alphand.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.