• Màx: 19°
16°

Espanya guanya l'or en el darrer alè el Campionat d'Europa

Els dos gols d'un inspirat Pol Amat en el tram final del partit resultaren decisius

HOLANDA 2
ESPANYA 4
HOLANDA: Vogels, Von der Horts, Geert-Jan Derikx, Rob Derikx, Van der Weide, Taekema, Delmee, Nooijer, Evers, R. Reckers, M. Brouwe i Von der Horts. També jugaren R. Brouwer, Mahieu, Weusthof, Hoyng i Klaver.

ESPANYA: Cortes, A. Fábregas, F. Fábregas, R. Alegre, X. Ribas, A. Sala, R. Garza, Enrique, Santi Freixa, Pol Amat i Edu Tubau. També jugaren Sojo, D. Alegre i Arbos.

ÀRBITRES: Henrik Ehlers (Dinamarca) i Jame Pilgrim (Anglaterra). Mostraren cartolina verda a Rob Reckers d'Holanda i als espanyols Albert Sala i Sergi Enrique.

0-1: minut 36, Santi Freixa.
1-1: minut 47, Karol Klaver.
2-1: minut 66, Taekema.
2-2: minut 68, Santi Freixa.
2-3: minut 69, Pol Amat.
2-4: minut 70, Pol Amat.

Pol Amat, amb dos gols en el darrer minut, aconseguí per a Espanya el segon or de la seva històriam en el campionat d'Europa d'hoquei, en derrotar Holanda per 2-4.

Espanya, que dominà la major part del partit, veié com Holanda, quan just faltaven quatre minuts per al final, es posava per davant en el marcador.

Però llavors la selecció espanyola llutià amb totes les seves forces i, gràcies a un penal-stroke, Santi Freixa igualà el partit. Fou llavors quan aparagué la genialitat de Pol Amat, que en dues accions en el darrer minut donà l'or a Espanya.

L'equip espanyol perdonà en els primers 35 minuts de partit, un període en el qual dominà i en el qual la selecció que entrena Maurits Hendriks disposà de dos penals-córner que no encertà a transformar.

La pressió sobre la línia de 23 holandesa del conjunt espanyol deixà poques possibilitats per a Holanda, que trobà moltes dificultats per a crear ocasions de perill.

En la segona meitat el partit embogí i arribaren tots els gols. Al final, els espanyols feren campions.