• Màx: 17.08°
  • Mín: 7.61°
16°

Nadal i Moyà superen la primera ronda

Els mallorquins derrotaren l'alemany Bergsmuller i el barceloní Martín respectivament

Els tennistes mallorquins Rafel Nadal i Carles Moyà començaren bé la seva participació a Roland Garros, segon Grand Slam de la temporada, i es classificaren sense problemes per a la segona ronda.

Rafel Nadal, quart favorit, s'estrenà a la competició amb la força que el precedia i vencé en el seu primer compromís l'alemany Lars Bergsmuller, jugador número 99 del món, per un clar 6-1, 7-6 (4) i 6-1.

A la Plaça de Toros, nom amb el qual es coneix la pista número 1 del pavelló parisenc, Nadal controlà el partit sense cometre errades importants i va guanyar Bergsmuller en una hora i 45 minuts de partit.

El pròxim rival per al manacorí, que la setmana que ve complirà els 19 anys, serà el belga Xavier Malisse, que superà la primera ronda després de derrotar el nord-americà Mardy Fish per 6-2, 6-1 i 6-1.

Després del partit, Nadal reconegué que els nervis l'afectaren en el seu debut sobre la pista de Roland Garros: «M'he sentit bastant bé, encara que no he jugat el meu millor partit de l'any. He intentat afrontar aquest partit com la resta, però estava un poc més nerviós que altres vegades. De totes maneres, era el meu primer partit a Roland Garros, però no el meu primer en un Gran Slam», assenyalà el mallorquí, que indicà que aguanta bastant bé la pressió que l'envolta malgrat la seva joventut, però destacà que no se sentia còmode amb l'etiqueta de gran favorit.

Per la seva banda, Carles Moyà no es deixà sorprendre pel barceloní Alberto Martín, al qual superà en una treballada victòria per 5-7, 6-1, 6-4 i 6-2 en dues hores i 24 minuts de partit. El triomf servirà perquè el mallorquí recuperi la confiança en el seu joc, després d'una temporada sobre terra batuda en què els problemes en la seva espatlla dreta li han impedit aconseguir resultats importants. 'Beto' Martín començà molt fort i s'apuntà el primer set per 5-7 i tot apuntava que es podria repetir la desfeta de l'Obert d'Austràlia, on Moyà caigué en primera ronda davant l'espanyol Guillermo García López. Emperò el palmesà reaccionà i guanyà els tres sets següents amb relativa comoditat. A segona ronda, Moyà s'enfrontarà amb el txec Robin Vik, que en el seu debut derrotà Kevin Kim.

Després del partit, Moyà reconegué sentir enveja sana per Nadal i que li agradaria ser considerat favorit, «perquè això vol dir que has guanyat partits i un torneig gran, i això no m'ha passat a mi enguany».