nubes dispersas
  • Màx: 17.47°
  • Mín: 11.57°
13°

Petacchi tornà ser el més ràpid

L'esprintador italià conquerí la seva primera etapa de la present edició

L'italià Alessandro Petacchi, de l'equip Fassa Bortolo, a la fi creuà la línia de meta del Giro 2005 en primera posició, un triomf que té gust de glòria, segons comentà el corredor. Aquesta vegada, a la novena etapa, entre Florència i Ravenna, de 142 quilòmetres, Petacchi i el seu equip no cometeren errades i foren aquell equip que en la passada edició s'apuntà fins a nou etapes.

La locomotora del Fassa, comandada per Ongarato, Velo i Sacchi principalment, afavorí el triomf a Petacchi, que acabà la feina amb una victòria, la setzena en el seu compte particular en les seves diferents participacions a la cursa.

Petacchi invertí en l'etapa 3 hores, 15 minuts i 32 segons, el mateix temps que el seu compatriota Paolo Bettini, el suís Aurélien Clerc, l'australià Robbie McEwen, l'alemany Eric Zabel, l'italià Paride Grillo i el català de l'Illes Balears Isaac Gálvez, un dels més actius en els metres finals, encara que res no pogué fer en les darreres pedalades per superar el rapidíssim Alessandro Petacchi.

La general no pateix canvis en els seus primers llocs, ja que el líder, Danilo Di Luca i els seus més directes perseguidors, amb els seus compatriotes Iván Basso, a 9 segons, Savoldelli a 35 i Damiano Cunego a 1:15 minuts, arribaren amb el grup principal.

Els aventurers del dia foren els alemanys Eric Baumann (T-Mobile) i Sven Krauss (Gerolsteiner) i el danès Mads Christensen (Quick Step), que s'escaparen pràcticament a la sortida i, controlats en tot moment pel Fassa Bortolo, foren capturats quan faltaven quinze quilòmetres per arribar a la meta.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.