nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
15°

El Govern posa en marxa un pla per regular l'esport a les Balears

L'Executiu el remet a les federacions perquè unifiquin les actuacions


El Govern ja ha començat a fer feina per potenciar, regular i ajudar l'esport balear i les federacions esportives que el representen en vistes a la propera cita olímpica de Pequín 2008. Per tal de marcar les directrius s'ha elaborat el «pla esportiu de les Illes Balears. 2004-2008» que ahir presentaren la consellera de Presidència i Esports, Rosa Puig, i el director general d'Esports, Josep Lluís Ballester.

Per a Puig, «estam segurs que contribuirem a millorar l'activitat esportiva a la nostra comunitat». El director general d'Esports, Josep Lluís Ballester, explicà en què consisteix i quins són els objectius. Tanmateix el pla agrupa quatre grans blocs: l'esport en edat escolar, la tecnificació esportiva, l'alt rendiment i la baremació dels esportistes. Amb tot, el Govern pretén obrar conjuntament amb les federacions, «esperam rebre els projectes de les federacions, estudiar-los, veure que es pot millorar i quin pressupost necessitaríem», afegí Ballester.

L'EBE, Illesport, els consells insulars i els mateixos esportistes en seran protagonistes amb els seus projectes. Ballester deixà clar que el pla inclou l'esport paralímpic, ja que actualment està en vies de creació una Federació a les Balears. El projecte que s'iniciarà quan les federacions remetin les seves propostes el 2005 i ha de ser refrendat pel Consell de Govern, preveu executar diversos programes vinculats a la creació de centres esportius i de tecnificació específics per recolzar més els esportistes de Balears d'edat escolar fins a un nivell competitiu.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.