cielo claro
  • Màx: 19.5°
  • Mín: 8.41°

Javier Bulfoni: «M'agrada assumir responsabilitats»

L'aler accepta el paper de líder dins el Drac Inca en la lluita per la permanència

El Drac Inca afronta la seva setmana més decisiva de la temporada amb només una idea al cap: evitar el descens de categoria. Perdut momentàniament el factor pista, aquest objectiu passa necessàriament per sumar almenys una victòria en els dos partits que l'esquadra inquera haurà de disputar, divendres i diumenge, a la pista del Club Ourense Baloncesto.

La situació del conjunt del Raiguer és certament delicada i l'aler Javier Bulfoni, una de les peces clau de l'esquema del tècnic Xavi Sastre i un dels homes amb més pes en el si de la plantilla, n'és plenament conscient, però confia a sortir-se'n.

«La derrota de diumenge passat ens va complicar les coses i els ànims estan una mica tocats. Ara la pressió és doble pel fet de jugar per la permanència i per haver de fer-ho en pista contrària amb l'obligació de guanyar almenys un dels dos partits. Però nosaltres encara no hem dit la darrera paraula. El bàsquet és així i si l'any passat ens va tocar viure la mateixa experiència i la vàrem superar, no hi ha motius per pensar que enguany no aconseguirem la permanència», afirmà Bulfoni.

L'aler argentí assegura que les claus de l'èxit són «defensar fort i estar atents en els rebots, ja que aquesta estadística marcà la diferència entre el primer i el segon matx del play-off. El rebot sempre permet iniciar transicions ràpides i armar el contracop».

Per altra banda, Bulfoni, que enguany ha completat la seva segona temporada amb el Drac Inca, opina que existeix molta igualtat entre ambdós conjunts, però considera que el punt feble dels gallecs és que tenen una plantilla curta. «L'Ourense té una plantilla curta i nosaltres hauríem d'intentar carregar el joc interior per treure faltes als seus pivots nord-americans. Som dos equips molt semblants i el que estigui més concentrat en els moments cabdals serà el que guanyi el partit».

Amb 1.139 minuts a la seva esquena i amb 594 punts anotats en els 34 partits que ha disputat fins ara, Tuki Bulfoni assumeix la seva condició de líder dins l'equip i afirma que «m'agrada assumir responsabilitats i com més me'n donin, millor. Sobre la pista sempre intent jugar tan com sigui possible, encara que a vegades les coses no surten bé. En qualsevol cas, sempre jug per guanyar».

Tanmateix, l'aler del Drac Inca no amagà la seva frustració per haver de disputar l'eliminatòria per la permanència per segona temporada consecutiva. «Vaig iniciar aquesta temporada amb unes altres expectatives i tenia el desig d'aconseguir coses importants enguany. Reconec que estic una mica frustrat, perquè confiava haver acabat entre els vuit primers, però no ha pogut ser».

Finalment, Bulfoni no volgué parlar del seu futur, però donà algunes pistes en assegurar que «en aquests moments no puc dir quin serà el meu futur ni crec que sigui el moment més oportú per parlar-ne, però el meu pla és anar progressant. Ara com ara només pens a ajudar tant com sigui possible l'equip i a no descendir, ja que això suposaria una taca important en el meu currículum».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.