algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
16°

El Consorci del Joc Hípic vol que la lototrot sigui una realitat per l'agost

Decidirà avui obrir el procediment negociat i resoldre el concurs que fou declarat desert

El Consorci del Joc Hípic obrirà avui el procediment negociat per posar en marxa la lototrot el més aviat possible. La intenció és que es pugui jugar per primer cop amb motiu del Campionat d'Europa de joqueis que es disputarà a Son Pardo el 12 i 13 d'agost.

El Consorci, ara format per Jaume Matas, Rosa Estaràs i José María Rodríguez -en representació del Govern de les Illes Balears-, Maria Antònia Munar, Antoni Pascual i Nicolau Tous -del Consell de Mallorca- reprendrà avui el camí que ha de fer possible treure el joc hípic dels hipòdroms. Es tracta, en definitiva, de continuar amb el procés iniciat pel Govern anterior i que quedà aturat quan el Consorci decidí declarar desert el concurs per posar en marxa la lototrot i la promotrot -una loteria presortejada-. El Consorci decidí declarar desert el concurs al·legant que l'única empresa que s'hi havia presentat -Innovacions Informàtiques de Balears- no era solvent.

De res no serví que l'empresa, participada en un cinquanta per cent per la multinacional Cirsa, presentàs posteriorment un aval multimilionari. La decisió ja s'havia pres i el concurs quedà desert. Ara, la situació ha variat de forma ostensible i el Consorci del Joc Hípic decidirà obrir el procés negociat. En principi, i malgrat que el Consorci fa comptes parlar amb distintes empreses, tot fa pensar que, tal com succeí l'any passat, Innovacions Informàtiques de Balears serà l'única interessada.

En aquest sentit, ja ha transcendit que el Consorci exigirà en el procediment negociat que no es puguin instal·lar màquines als bars i restaurants. Així, just es podrà apostar a la lototrot i a la promotrot en sales de joc, el casino i els hotels. D'aquesta manera, és evident que la repercussió econòmica del joc hípic quedarà reduïda de forma important. En tot cas, els cavallistes consideren prioritari posar en marxa el joc hípic. Així mateix, està previst que la concessió de la lototrot, inicialment previst per sis anys, pugui ampliar-se fins a dotze.

Parlar de terminis és una mica prematur, malgrat que la idea del Govern és que ja es pugui jugar durant el Campionat d'Europa de jòqueis que tindrà lloc a l'hipòdrom de Son Pardo els pròxims 12 i 13 d'agost.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.