cielo claro
  • Màx: 21.73°
  • Mín: 13.08°
21°

Una passa quasi definitiva cap a Portugal

Espanya, liderada per Raúl, no hauria de tenir dificultats per superar la selecció grega a Saragossa

Raúl González, absent del darrer amistós contra Equador, torna a la selecció espanyola per liderar la penúltima ofensiva cap a l'Eurocopa 2004. De fet, si guanya avui Grècia (21.45/TVE 1) bona part del bitllet per a Portugal ja estarà aconseguit.

A Atenes, entre el davanter madridista i Juan Carlos Valerón es carregaren part del somni del conjunt que entrena l'alemany Otto Rehhagel, per qui puntuar a Saragossa i després guanyar a Ucraïna significa la vida. Una derrota els deixa sense el més mínim marge d'errada. Aquesta necessitat fa el conjunt grec més perillós del que és en realitat.

Els grecs són conscients que Espanya té el cartell de favorit, però la irregularitat que els fa fins i tot empatar a Anglaterra, els converteix en imprevisibles. Són capaços del millor i del pitjor, com succeeix al seu jugador més conegut a Espanya, l'exsevillista Vasilis Tsartas, un futbolista amb una esquerra d'or amb capacitat per desequilibrar el rival, però també de desesperar la mateixa afició.

Espanya no pot fiar-se'n. Sáez i els seus deixebles ho saben. Una travelada complicaria el que fins ara és un camí amb poques pedres cap a Portugal. Raúl encarna, un altre cop, el caràcter competitiu que manté invicta Espanya durant l'era Sáez, que dirigirà el seu desè partit en un estadi en el qual la selecció hispana està imbatuda davant un rival que mai no ha aconseguit derrotar-la.

Xabi Alonso, ecervel de la Reial Societat, ha entrat amb l'autoriatat que li atorga la seva gran temporada i, després de debutar contra Equador, ja té una plaça segura i molt estrany seria que retornàs a la sub 21. Això no obstant, ara per ara és dubte, ja que pateix una afecció de gargamella.

Baraja, sancionat, no podrà ocupar el doble pivot vora Alonso i atès que Guti ha estat baixa, Sáez pensa ara a avançar la posició de Marchena o endarrerir Valerón. Una altra opció seria donar entrada a Sergio González. Un altre dels retorns il·lustres és el de Carles Puyol, després de la seva absència dels darrers partits per sanció. El lateral dret reconvertit en central tornarà a fer parella amb Iván Helguera.

El partit es disputarà poc després que el conjunt local, el Saragossa, jugui a Leganés, on pot certificar el seu ascens a Primera Divisió. Aquesta qüestió preocupa la Federació, ja que podria restar afluència al camp.

Espanya, en tot cas, no pot distreure la seva atenció i, amb la seriositat mostrada fins ara a la fase prèvia, ha de treure el partit sense por, però amb respecte i atenció cap a un oponent inferior però capacitat per donar un disgut. Tsartas, Zissis Vryzas (Perugia), Angelos Charisteas (Werder Bremen) o Lambros Choutos (Olympiakos) són homes d'indiscutible vàlua.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.