nubes dispersas
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
18°

El trot es converteix en una arma política

Costa i Font es llançaren acusacions i retrets, però coincidiren a reclamar un sistema de finançament

La totalitat dels grups parlamentaris estan d'acord a defensar un sistema de finançament estable i definitiu per al món del trot i a reclamar consens per arbitrar la millor fórmula. Ara bé, ahir tornà a explicitar-se el desacord entre les distintes formacions de l'arc parlamentari respecte de com s'ha d'aconseguir aquest finançament. El diputat del Partit Popular, Jaume Font, interpel·là ahir el Govern sobre la seva política pel que fa al finançament del món del trot i dels cavalls.

Font començà la seva primera intervenció recordant que Antoni Pascual, president de l'Institut de l'Esport Hípic de Mallorca, havia catalogat el conseller d'Interior, Josep Maria Costa, d'«especialista a llevar i a posar la lototrot». Font rememorà que el PP havia iniciat la legislatura passada el procés, finalitzat per Mesquida, per fer un concurs públic per aconseguir que la lototrot fos una realitat.

Font explicà que el concurs quedà desert, que no s'hi presentà ni una sola empresa. Tot seguit, el diputat conservador indicà que el nou concurs per a la lototrot i els anomenats jocs de promoció del trot havien aixecat una gran il·lusió entre els cavallistes, que veien una sortida després de molt de temps. Font, així mateix, es demanà si havia estat l'ONCE la que havia acabat amb la lototrot i explicità el desacord entre Unió Mallorquina i la resta de partits del Pacte en recordar la votació sobre la conveniència d'obrir el procés negociat per resoldre el concurs.

Aleshores, com se sap, els tres membres del Consell de Mallorca hi votaren a favor i els tres del Govern en contra, de manera que deixaren el concurs desert. Font tingué també dures paraules per a Unió Mallorquina, que acusà de «jugar amb la gent del trot» i, dirigint-se a Miquel Nadal, assegurà que «vostès només defensen els cavallistes de boqueta».

El conseller d'Interior, Josep Maria Costa, per la seva part, catalogà de «demagògica i sense rigor» la intervenció de Font, alhora que explicava que en 15 anys de govern del Partit Popular ni Cañellas ni Soler ni Matas no havien donat solució al problema de finançament del trot. Costa recordà que no havia estat el Govern qui decidís que l'única empresa que es presentà al concurs de la lototrot i als jocs de promoció del trot era insolvent, sinó que ho havia fet la mesa de contractació, presidida precisament per Nicolau Tous.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.