• Màx: 19°
19°

Fermín Andrés assoleix l'únic metall illenc

Va ser plata a màster 60 de la Copa d'Europa en una jornada en què es va batre el rècord d'inscrits

Els corredors espanyols sumaren un total de sis medalles a la primera prova de la V Setmana Internacional de Ciclisme Màsters, o VIII Copa d'Europa, que tingué lloc ahir durant tot el dia, a la Platja de Palma. L'únic metall per als representants de la nostra comunitat es produí en la categoria màster 60, en què Fermín Andrés entrà en segona posició, per darrere de l'alemany Manfred Kroh, que arribà en solitari després d'una llarga fugida. Aquesta vuitena edició de la Copa d'Europa va batre, a més, el rècord de corredors inscrits, amb 310 participants.

Andrés, segon en el Campionat d'Espanya, no va poder superar el tall que es produí en el grup arran d'una caiguda a la primera de les set voltes que els participants feren al circuit de 7'6 quilòmetres, a la Platja de Palma. El gran beneficiat va ser Manfred Kroh, que s'escapà tot sol i aguantà fins al final de l'etapa. Fermín Andrés arribà tot sol en segon lloc i el campió d'Espanya, José Maria Maizategui, va ser bronze. Per la seva banda, l'alemany Ludwing Olefts va ser el vencedor en la categoria màster 65.

El dematí, i en el mateix recinte, ja s'havien disputat les proves per a les categories màster 50 i 55, i màster 30 i 35 i ciclomàsters. Precisament aquesta darrera categoria va ser la més espectacular, en bona part gràcies a la participació de l'exprofessional holandès Gert Jan Theunisse. El conegut corredor demostrà trobar-se en un gran estat de forma i s'imposà a l'esprint a l'alemany Berndt Fuhrmann i al madrileny Miguel de la Fuente, el qual va ser el primer màster 30 en creuar la línia de meta, i es penjà la medalla d'or de la seva modalitat.

Entre els ciclomàsters, l'or el va vèncer el català Amat Artigas, mentre que el seu compatriota Josep Maria Lloret es penjà la medalla de bronze. El mallorquí Abdon Vich, quart, quedà a una passa de la medalla i va ser l'altra alegria balear del dia. En la primera etapa de la jornada, el màster 50 i 55, els corredors estrangers copsaren el podi. L'alemany Johannes Gaspers guanyà l'or en màster 50, mentre que el rus Vassili Ovtcharov va resultar el vencedor en màster 55. Aquest guió es repetí en la prova que tancà la jornada, el màster 40 i 45, ja que els corredors estrangers en varen ser els grans protagonistes. L'alemany Klauss Von Nessen, en 40 i el britànic Philip Axe, en 45, foren els vencedors.