algo de nubes
  • Màx: 12.87°
  • Mín: 7.77°
13°

Casero vol repetir en una edició oberta

Beloki, Heras i Sevilla són favorits en una ronda on hi haurà Toni Colom, Joan Horrach i Toni Tauler

El ciclisme espanyol aporta un nombrós cartell de favorits a la 57a edició de la Vuelta, que comença avui a València amb una contra rellotge per equips, entre els quals es troben el darrer guanyador "Àngel Casero", Joseba Beloki, Roberto Heras, Óscar Sevilla i Francisco Mancebo. Toni Tauler (Kelme), Toni Colom (Fuenlabrada) i Joan Horrach (Maia) intentaran fer un bon paper i tornar a Mallorca amb alguna etapa davall el braç. Davant l'absència de l'indiscutible número 1 mundial, el nord-americà Lance Armstrong, el ciclisme espanyol, amb cinc corredors entre els deu primers al Tour, està obligat a demostrar la seva supremacia, amb un grup de ciclistes que en la seva majoria ja s'ha deixat veure en l'escena internacional.

Les apostes tenen un clar color espanyol, encara que alguns duguin el nom de l'italià del Saeco, Gilberto Simoni, com a candidat a amargar la festa. El recorregut es presenta amb quatre finals en alt, entre ells el temible Angliru, i dos finals inèdits, la Pandera (Jaén) i la Covatilla (Salamanca). Els escaladors tindran les seves opcions, però no han d'oblidar les tres contra rellotges, una per equips.

Joseba Beloki, de l'ONCE-Eroski, es jugarà en aquesta Vuelta el seu futur, ja que finalitza contracte amb l'equip de Manolo Sáiz, i assegura que ve «a guanyar». El seu segon lloc en el Tour l'avala, però s'ha retirat en les seves dues participacions a la ronda espanyola i haurà de demostrar la seva adaptació a aquesta cursa.

El ciclista basc es creuarà amb el darrer vencedor, el valencià Àngel Casero. Amb només 23 dies de competició, però amb un bon entrenament en alçada i sense la despesa física del Giro i del Tour, el corredor del Coast serà una incògnita fins a les primeres etapes compromeses. El recorregut no l'afavoreix, però sí els quatre finals en alt.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.