algo de nubes
  • Màx: 14°
  • Mín: 10°
10°

Vint-i-vuit esports com a màxim

El COI vol reduir el cost i els participants dels Jocs d'estiu

El president del Comitè Olímpic Internacional (COI), el belga Jacques Rogge, manifestà ahir dijous, després de la darrera reunió que mantingué el Comitè Executiu del COI, que «el màxim nombre d'esports als Jocs d'estiu serà de 28». Rogge indicà que la responsabilitat de l'organisme que presideix «és tenir el millor programa possible» i es referí d'aquesta manera als canvis que efectuarà el COI en el seu programa olímpic amb la finalitat de reduir el gegantisme dels Jocs i el seu cost. Això podria implicar, si així ho refrenda la 114 sessió extraordinària, que tindrà lloc a Mèxic el novembre", la supressió en el programa dels Jocs de Pequín 2008 del beisbol, el softbol i el pentatló modern i la inclusió del golf i el rugbi a set.

«Perseguim tenir el millor programa possible, sempre amb flexibilitat. La nostra idea és que no se superin mai els 28 esports, que el nombre d'esportistes que participin sigui proper als 10.500 i que en els Jocs hi hagi 300 proves», afirmà Rogge. «Quant a les recomanacions del Comitè Executiu sobre la possible admissió de noves modalitats i la supresió del programa d'algunes de les existents, això només es produirà si així ho aprova la sessió extraordinària de Mèxic», precisà Rogge. «També s'analitzaran possibles canvis quant a les disciplines esportives, proves i quotes de participants. Algunes d'aquestes decisions es poden prendre a Mèxic i altres a les següents reunions de l'Executiu. Però esperam que per la 115a sessió "a Praga pel juliol del 2003" tots els canvis estiguin definitivament resolts i aprovats», digué.

El COI considerà que no es poden elegir el patinatge sobre rodes, el polo i el surtf. També desestimà per ser considerats «esports mentals» els escacs i el bridge, i rebutjà les sol·licituds dels esports aeris, el billar, la petanca, el ball de saló, les bitlles, el raquetbol, l'esquí aquàtic, l'esquaix i els esports submarins. «A Mèxic es discutirà quins esports surten i quins entren, però no hi ha una relació directa entre una cosa i l'altra. El màxima és de 28, però pot ser que siguin 27 o menys. Que surti un esport no implica que n'entri un altre immediatament», explicà.

Pel que fa a l'opinió del rus Vitaly Smirnov, un dels vicepresidents del COI, que s'oposa que es retirin esports «que ja han estat admesos a la família olímpica», el president del COI es limità a afirmar: «No coment els comentaris dels meus col·legues». «L'esport en el qual jo vaig ser olímpic, que és la vela, és un dels que serà sotmès a revisió, així que no té res a veure el fet que jo hagi jugat a rugbi. A més, jo no vaig jugar al rugbi a set...», digué el president del Comitè Olímpic Internacional.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.