nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
17°

Una victòria faria més lleu el Via Crucis

El Mallorca necessita derrotar l'Espanyol a Son Moix abans de jugar contra els equips grans de Primera

103266
L'esperit d'homes de la casa com Nadal és el que necessita el Mallorca.

Després de 31 jornades amb l'aigua al coll, sembla que el Mallorca i el seu entorn reaccionen per crear un ambient propici a Son Moix en una de les finals que ve afrontant des de fa uns mesos per eludir el descens. Sigui com sigui i quan sigui, el suport de l'afició serà fonamental avui per intentar derrotar l'Espanyol i situar-se a la part de dalt del «yo-yo» en què s'ha convertit la part baixa de la classificació. El club i les penyes han fet un gran esforç durant la setmana que s'ha de notar al camp. Si hi ha activitat a les grades, és exigible una resposta sobre la gespa. L'horari del partit és una de les característiques que li donen una dimensió especial: el Mallorca ha decidit que l'horari d'inici sigui les 17.45 perquè es pugui omplir del tot l'estadi de Son Moix.

L'onze incial per aquest partit és dels més oberts de les darreres jornades. Ningú no sabrà fins a minuts abans de començar el partit si la porteria serà ocupada per Carlos Roa o pel seu compatriota Leo Franco. Les errades de Roa en els darrers partits han reflotat la imatge del seu company, que compta amb opcions de recuperar la titularitat, segons els assaigs de Kresic durant la setmana a Son Bibiloni. Tanmateix, el tècnic del Mallorca no ha mostrat fins al moment gaire facilitat per fer canvis d'aquesta magnitud. Tampoc no es coneixerà fins al darrer moment si Ibagaza estarà des del començament, degut al fort cop que va patir contra la Reial Societat. El tercer dubte, la recuperació d'Engonga, es dissipà finalment en negatiu. El càntabre no ha entrat en la convocàtoria i el seu lloc serà ocupat per Paco Soler o Robles.

Sembla més clara, en canvi, la participació de Campano en el lateral dret, que donarà a l'equip un caràcter més ofensiu que Olaizola, avui a la banqueta. Els tres central seran els de sempre, Nadal, Niño i Siviero. També mantindran el seu lloc en l'onze Miquel Soler, Samuel Etoo i Albert Luque. L'Espanyol arriba a Palma amb molt mal ambient en el seu entorn. Les dues derrotes consecutives contra Reial Societat i Alabès han revolucionat els ànims d'una afició històricament impacient, sobretot del seu grup de radicals, que va fer unes pintades a la ciutat esportiva espanyolista a Sant Adrià amenaçant els jugadors i el cos tècnic. Paco Flores apostarà pel seu onze habitual sense comptar amb el portuguès Paulo Sousa, que continua lesionat, per cercar una victòria que li donaria la calma gairebé total a la zona mitja de la taula. L'Espanyol és actualment dissetè amb 41 punts i arribar a 44 seria pràcticament la salvació garantida.

El partit es jugarà tres quarts d'hora més tard
El Mallorca-Espanyol no tindrà l'horari que acostumen a tenir els partits disputats a Son Moix. En comptes de jugar a les 17.00, el club ha decidit endarrerir el començament del matx tres quarts d'hora, per la qual cosa el xiulet inicial se sentirà a les 17.45 de l'horabaixa. D'aquesta forma, el club pretén que vagi més públic a l'estadi del que hi aniria si l'inici del partit s'establís a la seva hora habitual. S'ha de tenir en compte també que aquesta matinada, els rellotges han avançat una hora. Així, els despitats podran disposar de tres quarts per reaccionar i acudir a temps a l'estadi.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.