Els homes de José Luis Oliete derrotaren el Sondeos del Norte per 79-69

LA CORUNYA 69

DRAC INCA: (40+39): Sergi Grimau (6), Navalón (10), Puyada (3), Kenny Green (25), Berto Alzamora (12) "cinc inicial", Montañana (5), Bordàs (7), Carrasco, Villar (11) i Ledbetter.
17/23 tirs lliures, 25/47 llançaments de dos punts, 4/13 de tres, 30 rebots "13 d'ofensius", 13 pilotes perdudes, 24 faltes personals comeses. Sense eliminats.
SONDEOS DEL NORTE-LA CORUNYA: (28+41): Quesada (11), Mons (10), Joan Riera (12), Txima Valentine (17), Pereira (10) "cinc inicial", Lolo Castro i Esmoris (2).
17/23 tirs lliures, 14/33 llançaments de dos punts, 8/20 de tres, 30 rebots "13 d'ofensius", 16 pilotes perdudes, 25 faltes personals comeses. Eliminat: Joan Riera (minut 40).
MARCADOR: (cada quart): 22-17, 40-28 "mitja part", 60-43 i 79-69 "resultat final.
ÀRBITRES: L'andalús Morales Ruiz i el castellanolleonès Palenzuela. Actuació regular.
INCIDÈNCIES: Menys de 800 espectadors al Palau d'Esports d'Inca.

El Drac Inca va evitar una altra derrota al seu pavelló, superant un dels equips que també lluiten per evitar els play-off de descens, l'equip corunyès Sondeos del Norte. Els visitants havien fitxat a darrera hora el pivot uruguaià Camilo Riveiro, peró es desplaçaren amb dos jugadors tocats, Guastavo Díaz, que no jugà, i el base Lolo Castro, que jugà infiltrat per donar uns minuts de descans al base mallorquí del club gallec, Joan Riera.

El primer quart va començar amb un ensurt: l'exjugador del Drac Inca Llorenç Mons anotà una cistella triple, recordant que fa vuit dies aconseguí un 6/6. Però la rèplica dels homes de José Luis Oliete no es va fer esperar i Kenny Green capgirà tot sol el marcador, sumant set punts consecutius (3-7). Els jugadors locals lluitaren més que en els darrers partits, no donaven cap pilota per perduda i milloraren la defensa. Abans d'arribar al descans, el marcador assenyalava un marcador de 40-28 favorable al conjunt mallorquí. I en el tercer quart la diferència augmentà a 24 punts (57-33). Però després el Drac Inca va perdre el control i els visitants començaren a reduir el desavantatge. Sort que el rellotge jugava a favor del cinc local.

Gran partit de Kenny Green i de Berto Alzamora, mentre que del conjunt visitant destacaren el pívot nigerià Txima Valentina, amb 17 punts i 14 rebots, i el base mallorquí Joan Riera. El segon estranger del Drac Inca, Allen Ledbetter, va jugar només 2.53 minuts, sense anotar cap punt ni agafar cap rebot. Un fitxatge que fa recordar Larry Richardson. Ressaltar igualment la poca assistència de públic, en un partit vital per a la continuïtat en la Lliga LEB del club illenc. Ters partits falten encara per disputar i el Drac Inca té la salvació en les seves mans, peró amb un calendari complicat.