algo de nubes
  • Màx: 18.04°
  • Mín: 14.72°
16°

La penúltima prova de Camacho

Espanya s'enfronta a Holanda amb un equip mescla d'experiència i joventut

El Mundial de Corea del Sud i del Japó és ben a prop i la selecció espanyola que dirigeix José Antonio Camacho afronta a l'estadi del Feyenoord, De Kuip, a Rotterdam (20.30/TVE-1), allò que serà el penúltim assaig abans de viatjar cap a terres asiàtiques. A la selecció espanyola, després del partit amistós d'avui, sols li quedarà una prova per passar abans de la concentració prèvia a la fase final de la Copa del Món. Serà el mes d'abril, a Belfast, davant Irlanda del Nord.

Camacho ha assegurat que almanco el 80 per cent dels jugadors que ha convocat per al duel amb els holandesos estaran entre els vint-i-tres elegits per al Mundial. Avui, el tècnic espanyol tindrà l'oportunitat de veure com rendeixen els seus homes davant d'una selecció de prestigi. Holanda no ha aconseguit la classificació per al Mundial, però té una selecció replena de futbolistes de qualitat que ara, dirigits per Dick Advocaat, comencen una nova etapa.

El partit té un significat especial per a Raúl González. El davanter madridista pot disputar a Rotterdam el seu partit número 50 amb la camiseta espanyola, una marca de gran mèrit per a un jugador de només 24 anys i que ja és el tercer màxim golejador de la història de la selecció, amb 23 dianes, només superat per Emilio Butragueño (26) i per Fernando Hierro (27). Camacho confia en els veterans, tal com demostra la presència de Miquel Àngel Nadal en les darreres convocatòries, però també dóna oportunitats als joves. Es vol endur a Corea del Sud una selecció en què hi hagi una mescla d'experiència i de joventut.

Avui, davant Holanda, podrien debutar Jesús Capitán «Capi» (Betis) i Roberto Martínez «Tiko» (Athletic), i Javier de Pedro (Real Sociedad) té l'oportunitat de tornar a posar-se la camiseta espanyola, després de molt de temps. El partit enfront de la selecció holandesa serà un examen complicat per als espanyols i Camacho podrà treure conclusions i perfilar l'equip tipus amb el qual cercarà l'èxit en el pròxim Mundial.

La «nova» Holanda de Dick Advocaat es va posar en marxa el 13 de febrer passat amb un empat davant Anglaterra a Amsterdam (1-1) en un partit amistós. L'objectiu del nou seleccionador holandès és oblidar com més aviat millor el fracàs de l'eliminació en la fase prèvia mundialista i conduir l'equip a l'Eurocopa 2004. Per aconseguir-ho, Advocaat té la sort de poder triar entre una àmplia llista de jugadors de gran qualitat. Futbolistes com Van der Saar (Fulham); Patrick Kluivert i Marc Overmars (Barcelona); Edgar Davids (Juventus); Hasselbaink (Chelsea) o Makaay (Deportivo) entren a la llista de convocats, en la qual també figura Jaap Stam (Lazio) després de complir una sanció de cinc mesos per positiu.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.