cielo claro
  • Màx: 19.5°
  • Mín: 9.12°

L'hora de la veritat per al Barça

Els blaugranes han de guanyar el Liverpool per passar a quarts

Arriba l'hora de la veritat per al Barça i potser de forma definitiva, tant a la Lliga, on s'enfronta dissabte al Reial Madrid, com a la Champions, on avui (20.45 hores, TVE1) rep el Liverpool, a qui només val la victòria per continuar viu a la màxima competició europea. El Barça ve d'encaixar una derrota davant del Betis (2-1) que augmenta la pressió a Europa davant d'un partit en què pot obtenir el pas als quarts de final si derrota els anglesos al Camp Nou, on empataren Roma i Galatasarai en els anteriors xocs, i els italians vencen a Roma els turcs. En cas contrari, s'ho jugarà tot al temible Ali Sami Yen d'Estambul.

L'equip català, amb Rivaldo infiltrat a la vigília del partit per superar una inflamació del menisc intern del genoll dret, se la juga davant del Liverpool, al qual vencé de manera brillant (1-3) a Anfield el 20 de novembre, tot i que amb un ull al xoc que allotjarà l'Olímpic de Roma, precisament escenari de la dolorosa (3-0) derrota dels blaugranes la passada jornada a la lligueta. Ambdós resultats, una victòria i una derrota en dos estadis històrics, mostren la trajectòria d'un Barça que, amb el tècnic Carles Rexach, com en anteriors èpoques, ha estat capaç del millor i del pitjor en els moments més inesperats. Sense marge d'error, la igualtat del grup, en què tots els partits han acabat amb empat a excepció de les visites del Barça a Liverpool i a Roma, obliga els blaugranes a no fallar en el seu estadi.

Davant d'una cita transcendental, Rexach ha convocat 20 jugadors, tots els disponibles de la plantilla, inclòs Rivaldo. Si finalment no es fa enrere, el brasiler jugarà de sortida, on formaria una altra vegada al costat de Kluivert i Saviola. La gran novetat a l'alineació serà la presència del defensa francès Philippe Christanval, que es perdé el partit contra el Màlaga per unes molèsties al tendó d'Aquil·les i fou reservat contra el Betis com a mesura de precaució per estar bé contra el Liverpool i el Reial Madrid.

Amb la seva tornada, Rexach recupera una defensa completada per Frank de Boer al centre i Puyol i Coco a les bandes. Al centre del camp: Cocu, Luis Enrique i Motta, i a la porteria Bonano. A la convocatòria també tornarà Gabri, després de dos partits de baixa per una amigdalitis. El Liverpool, per la seva banda, és el darrer del grup B i està obligat a guanyar per tenir opcions a passar a quarts. Els reds afronten la cita sense la seva gran estrella, Michael Owen, lesionat. També serà baixa Anelka, que ja jugà la Champions amb el Paris Saint Germain.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.