algo de nubes
  • Màx: 20.27°
  • Mín: 13.74°
15°

Una passa més cap a la lototrot

Munar i Costa firmaren el conveni per constituir el consorci del joc

Maria Antònia Munar, presidenta del Consell de Mallorca, i Josep Maria Costa, conseller d'Interior del Govern balear, firmaren ahir un conveni de col·laboració per crear el consorci del joc hípic. Aquest consorci organitzarà, explotarà i gestionarà les apostes hípiques externes "la lototrot" i els jocs de promoció del trot. El consorci, una vegada constituït, convocarà un concurs perquè ni Govern ni Consell no hagin d'afrontar la forta inversió necessària per posar en marxa la lototrot i els jocs de promoció del trot. Les previsions apunten que en un termini de quatre o cinc mesos el concurs pot quedar resolt i serà aleshores quan l'empresa adjudicatària iniciï les feines per posar en funcionament la lototrot tan aviat com sigui possible.

No hi ha previsió sobre els ingressos que generarà la lototrot, però està clar que els beneficis es reinvertiran en el món del trot. Josep Maria Costa explicà la raó de la firma del conveni i avançà que divendres el Consell de Govern donarà el vistiplau al consorci i als seus estatuts. «S'ha firmat el conveni per a la creació d'un consorci que haurà d'organitzar i gestionar la lototrot... Divendres que ve, el Consell de Govern aprovarà el consorci i els seus estatuts... Ens queda un camí per recórrer... Volem treure com més aviat millor el concurs que adjudiqui la lototrot i els jocs de promoció del trot...», explicà el conseller Costa.

«La firma d'aquest conveni és una passa més i important per complir amb l'objectiu que ens vàrem marcar en el Consell de Mallorca aquesta legislatura... Darrere l'esport del trot, que és el nostre esport, que ens identifica com a poble... hi ha moltes coses més, com ara el sector primari... Des del Consell de Mallorca hem dit reiteradament que el nostre model turístic ha d'anar cada vegada més cap al turisme de qualitat... El trot pot tenir-hi el seu paper...», afirmà Munar.

La presidenta del Consell va assegurar que la lototrot havia de ser la solució definitiva per al trot. «Allò que no pot passar és que els hipòdroms i el món del trot estiguin en mans de la voluntat institucional. No es pot permetre que un tema tan important depengui de la voluntat política del president de torn... No s'havia d'inventar res, sinó que bastava mirar a l'entorn. Vàrem veure que la solució definitiva podia ser la lototrot... Serà un tema del tot transparent», va explicar la presidenta del Consell Insular.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.