algo de nubes
  • Màx: 17.67°
  • Mín: 8.69°
13°

Espanya comença a Turquia l'època Gasol

El conjunt d'Imbroda, amb l'eivissenc Paco Vázquez, debuta avui a l'Europeu davant Eslovènia

La selecció espanyola inaugura avui l'«era Gasol» en el debut oficial de Javier Imbroda i l'exblaugrana contra Eslovènia (20.15 hores) a l'Eurobàsquet de Turquia, que es disputa des d'avui i fins al 9 de setembre. Els 215 centímetres del número tres del passat draft de l'NBA, el lloc més alt mai no aconseguit per un europeu, lideren el nou projecte espanyol, en el qual combinen l'experiència d'Alfonso Reyes i Nacho Rodríguez, el debut de l'escorta eivissenc Paco Vázquez, la inclusió del nacionalitzat Chuck Kornegay (Caja San Fernando) i, sobretot, el bot dels júniors d'or Reyes, Gasol, Navarro i López.

El relleu generacional pretén impulsar una selecció que despertà amb el subcampionat continental de França 99, però que perdé prestigi en els Jocs de Sydney. Només tres jugadors "Carlos Jiménez, Alfonso Reyes i Nacho Rodríguez" es mantenen d'aquella plata, i Imbroda s'aferra a l'estrella de Pau Gasol. La fase de preparació ha alternat els triomfs davant Israel, Grècia i França amb les derrotes contra Rússia i Croàcia. Els assaigs han confirmat el lideratge del futur ala-pivot dels Grizzlies i Navarro en un bloc que esgrimirà la tensió defensiva com a argument.

L'absència de Roberto Dueñas a la pintura ha estat reemplaçat per la contundència del mateix Gasol i el muscle de Kornegay, i la veterania dels Albertos, Herreros i Angulo, en el perímetre, per l'ofici de Paco Vázquez i Lucio Angulo. Precisament a la línia dels 6'25 és on Espanya ha presentat els primers símptomes preocupants: només un 28 per cent d'encert en els amistosos previs a l'Europeu. L'eivissenc Vázquez, el millor tirador que ha dut Imbroda, pràcticament no ha jugat, per la qual cosa la selecció ha hagut de recórrer a la velocitat i imaginació de Navarro i Raúl López.

Una carambola col·locà Espanya a la pugna per les medalles l'any 1999 gràcies a un triomf de França contra Eslovènia que, prèviament, havia triomfat davant els homes de Lolo Sainz. Aquella Eslovènia va fer unes maletes que ja tenia preparades Alberto Herreros i deixà pas al podi espanyol. Avui, el base nacionalitzat Arriel McDonald, que conduí al títol de la Suproliga al Maccabi Tel Aviv, és el cap visible del combinat de Boris Zrisnki.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.