algo de nubes
  • Màx: 18.04°
  • Mín: 14.72°
15°

El Mallorca perd a Split 1-0 i Son Moix serà jutge

El Ayuntamiento desatendió su anterior petición de información

42096
Etoo, envoltat de contraris, es va veure impotent durant el partit. | J.T.
1 HAJDUK SPLIT: Pletikosa (2), Butorovic (1), Vukovic (1), Stimac (1), Dolonga (1), Rendulic (2),Andric (1), Carevic (2), Musa (2), Deranja (3) i Bilic (3).
Mise (1) substituí Deranja al minut 68, Srna (1) entrà en lloc de Butorovic al minut 80 i Vejic substituí Vukovic al minut 90.
0 MALLORCA: Leo Franco (3), Olaizola (2), Nadal (2), Niño (2), Fatih (1), Novo (2), Engonga (1), Marcos (2), Ibagaza (2), Etoo (1) i Luque (1).
Carlos Domínguez (1) va substituir Engonga al minut 59; i el manacorí Albert Riera (1) va sortir en lloc de Fatih al minut 79.
ÀRBITRE:Dirigí el partit el col·legiat francès, Alain Sars que tingué una actuació fluixa. Acusà massa, sobretot a la primera part, la pressió ambiental. Mostrà targetes grogues a Niño al minut 19, Fatih al minut 29, Olaizola al minut 38, Carevic al minut 54 i Marcos al minut 63. Expulsà Rendulic al minut 47, per una forta entrada damunt Etoo i a Carevic per doble amonestació en temps de descompte.
GOL:
1-0: minut 20, Bilic treu una falta des de deu metres de la línia frontal de l'àrea i clava la pilota a l'escaire de la porteria del porter mallorquinista Leo Franco, sense que aquest pugui fer res per aturar-la.

Calor difícil de suportar, als prop de 30 graus de temporada cal afegir l'ambient sufocant creat per l'afició local, fum de desenes de bengales (en teoria prohibides als estadis de futbol) i cridòria ensordidora, tot això es va trobar el Mallorca ahir a l'estadi Poljud de la ciutat croata d'Split. Si hem de creure Dante, el Mallorca ahir visità l'infern i pels que no hi eren, basta dir que el resultat obtingut, després del que poguérem veure i viure ahir vespre, s'ha de considerar bo, malgrat que a la segona meitat es podria haver igualat el matx. Es pogué veure un partit disputat, amb dos equips que forçaren la màquina al màxim, i que en cap cap semblava que es trobassin en plena pretemporada. Krauss en el seu primer partit oficial, va optar per no fer gaires canvis respecte a l'alineació i al sistema antic de la passada temporada i així va disposar quatre homes en defensa, quatre al migcamp, amb Novo i Ibagaza per les bandes, i amb Etoo i Luque formant el duet atacant.

Pel que fa a Gracan, el tècnic del Hajduk va començar amb un dibuix tàctic molt ofensiu, amb tres centrals, dos carrilers que s'incorporaven a l'atac amb molta facilitat, tres homes al migcamp, i dos homes en punta. El matx començà amb un Hajduk, esperonat per la seva afició, bolcat damunt la porteria de Leo Franco. De fet, tot just es complia el primer minut de joc del partit quan Bilic, que fou un dels millors futbolistes damunt el terreny de joc, rematava de cap una bona passada de Deranja i obligava Leo Franco a realitzar una extraordinària aturada. Un minut més tard, al dos, el mateix Bilic treia magistralment una falta i enviava la pilota a l'escaire de la porteria mallorquinista. Leo Franco posà miraculosament la mà i envià la pilota a córner. Més endavant, al minut 20, es repetiria la mateixa jugada, però aquesta vegada la pilota acabaria en gol.

A partir d'aquest gol marcat per Bilic, el Hajduk es faria amo i senyor de la primera part, i mantindria la porteria de Leo assetjada fins al final d'aquesta. Durant aquest període de temps, la jugada més destacada la protagonitzaria Derenja, que al minut 33 féu un xut des de fora de l'àrea que sortí fora per ben poc. El Mallorca, que havia gaudit d'una bona ocasió quan al minut 7 Luque realitzà un bon control, s'internà a l'àrea i disparà amb força però una mica desviat, es dedicava a defensar-se com va poder, i a patir la duressa que desplegava el conjunt local, i no s'espolsà el domini dels croates fins els darrers deu minuts de la primera part. Al minut 38, es produí una jugada molt polèmica: Olaizola s'internà amb la pilota controlada dins l'àrea del Hajduk, i caigué a terra presumptament tomat per un defensa.

L'àrbitre es dirigí decidit cap al centre de l'area assenyalant el punt de penal, pèro les senyes de l'assistent, pero les senyes de l'assistent i l'escàndol de la graderia el varen fer canviar d'opinió. Assenyalà falta a Olaizola i li mostrà targeta. S'arribà al final de la primera part amb un xut d'Ibagaza al minut 40 que sortí llepant el pal, i amb una espectacular internada de Deranja que remata Bilic i Leo envià fora. La segona meitat va ser prou diferent. Al segon minut d'aquesta, Rendulic, una de les peces clau del Hajduk, va ser expulsat. El Mallorca amb superioritat numèrica espitjà progressivament, i tot i que no gaudí de moltes ocasions clares, poc a poc es va anar fent amb el control del partit i meresqué empatar. Al final, victòria d'un Hajduk que acabà amb nou homes i que a Son Moix, sense el suport del seu públic, serà molt més assequible.

Greus incidents al túnel de vestidors
Just al final del partit es produïren uns lamentables incidents al túnel de vestidors. El segon tècnic de l'equip illenc, Damià Amer, patí un fort cop de colze per part d'un jugador croat sense venir a compte que el va fer caure a terra i que provocà un seriós ball de bastons per part de jugadors d'un i altre equip, solucionat ràpidament pels membres del cos de seguretat de l'estadi. Javier Olaizola, capità del Reial Mallorca, es mostrà indignat al final del partit per aquests incidents: «Això no pot ser. Stimac ja ha estat cercant les pessigolles a Carlitos durant el partit i quan ha finalitzat, ha començat ha pegar tothom, a mi, Carlos i fins i tot Damià Amer, amb la passivitat de la seguretat de l'estadi». El basc no pogué ser més clar.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.