algo de nubes
  • Màx: 16.97°
  • Mín: 9.88°

Pintusevich destrona «Queen» Marion

La ucraïnesa sorprengué tothom imposant-se en la final de 100 metres llisos

La ucraïnesa Zhanna Pintusevich va deixar amb la mel a la boca Marion Jones i tot l'estadi de la Commonwelth en la final de 100 metres llisos femenins. Tothom esperava un recital de Queen Marion, però ja en semifinals, Pintusevich havia avisat imposant-se sorprenentment a la nord-americana i trencant-li una ratxa de 56 victòries consecutives. La ucraïnesa va sortir com un coet i no va perdre la seva posició de privilegi en cap moment. Cap als 60 metres, Jones semblava que podia recuperar el temps perdut, però es va estancar i va entrar tres centèsimes més tard que la guanyadora.

Després de creuar la meta amb un temps de 10.82, Pintusevich va esclatar d'alegria i feia gests de no creure allò que havia fet. Marion Jones feia cara també d'incredulitat i no mostrava el somriure al qual ens té acostumats. D'aquesta manera, la ucraïnesa es prenia la revenja de la derrota contra la mateixa Marion Jones a la final d'Atenes 97, en la qual va perdre per només dues centèsimes. La medalla de bronze va ser per a la grega Ekaterini Thanou (10.91), que va repetir el resultat de Sevilla 99.

El concurs femení de bot amb perxa va resultar molt més espectacular del previst. Quan tothom esperava que Stacy Dragila s'enduria la medalla d'or amb facilitat, va aparèixer una jove russa que resistí el ritme fins al darrer intent. Es tracta d'Svetlana Feofanova, de nómes 21 anys. La russa superà la mateixa alçada que Dragila, 4.75 metres (nou rècord d'Europa), però va perdre l'or perquè va fer més nuls. La mateixa Dragila volgué felicitar la seva rival tot juts acabar el concurs. La nord-americana intentà superar el rècord del món amb tres intents sobre 4.82, però va fallar.

Per la seva banda, el britànic Jonathan Edwards va recuperar la corona de campió del món, que no es posava des de Göteborg 95. El campió olímpic i plusmarquista mundial va guanyar amb un bot de 17.92 metres. Edwards no ho tingué gens fàcil, ja que el suec Christian Olsson, plata, i el rus Igor Spasovkhodskiy, bronze, ho feren prou bé. . El rus va aconseguir tres salts per sobre de la seva plusmarca personal. En el concurs femení de llançament de javelina, la cubana Osleidys Menéndez, plusmarquista mundial, no va tenir rival i en tots els seus llançaments va fer una marca suficient per guanyar el concurs. Ho va aconseguir amb un intent de 69.53 metres.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.