• Mín: 14°
15°

Greene es corona i iguala Carl Lewis

L'americà volà malgrat estar lesionat i sumà el tercer títol consecutiu als 100 metres

L'atleta nord-americà Maurice Green es coronà per tercera vegada consecutiva com a campió del món als 100 metres llisos, i demostrà ser l'atleta més ràpid del món amb un temps de 9.82 i iguala la marca de Carl Lewis amb tres corones mundials. Mo Green, el Rey de la velocitat aconseguí un gran temps a la final amb el 9.82, que es converteix en la millor marca de l'any als 100 metres i la segona millor de tots els temps, per darrere del seu 9.79 aconseguit al Mundial d'Atenes.

De la seva banda, el nord-americà Tim Montgomery, l'únic capaç de acostar-se a Mo, es va haver de conformar amb la plata i un brillant temps (9.85), mentre que l'altre nord-americà Bernard Williams, aconseguí el bronze, així que coparen els nord-americans el podi dels 100 metres, fet que succeeix per tercera vegada en la història dels mundials.

La cursa va estar dominada des del principi per l'atleta de Kansas, que acabà lesionat la final i no disputarà els 200 metres, així que no igualarà els metalls aconseguits al Mundial de Sevilla. L'únic que seguia el ritme de Mo era el seu compatriota Tim Montgomery, posseïdor d'una de les millors marques d'enguany, que res va poder fer per batre i rompre l'hegemonia del campió mundial.

La nota negativa de la final dels 100 metres va ser l'absència de representants canadencs a la prova, ja que Donovan Bailey, campió olímpic en Atlanta i del món en 1997, i Bruny Sorin no passaren de les semifinals, el primer per no entrar entre els quatre primers i el segon en lesionar-se en la segona semifinal. D'aquesta forma i a ca seva, el Canadà, Donovan Bailey s'acomiada de la competició en actiu després d'una brillant carrera.