algo de nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 16°
16°

Olano és la gran opció en el Giro d'Itàlia

Jan Ullrich no arriba en el seu millor moment, mentre que Casagrande inicia la prova com a favorit

El basc Abraham Olano (ONCE-Eroski) comença el Giro d'Itàlia com l'única opció espanyola per aspirar a la classificació general. La cursa comença avui amb un pròleg de 7'6 quilòmetres a Pescara i finalitza el 10 de juny a Milà. Aparcat el frenesí amb què va irrompre en la temporada passada, confirmat el seu bon moment a la Clàssica d'Alcobendas i després que la seva manera de moure els pedals a l'escalada hagi millorat, Olano figura, altre cop, a la graella de candidats al triomf juntament amb els ciclistes italians, liderats per Francesco Casagrande (Fassa Bortolo).

El gran interrogant respecte a Olano és el seu rendiment a l'alta muntanya, simbolitzada enguany pel Passo Pordoi. «No descart res», apuntà el deixeble de Manolo Sáiz. Idèntiques incògnites hauran de resoldre l'alemany Jan Ullrich (Telekom) i l'italià Marco Pantani (Mercatone Uno), descartat pel Tour de França. La major part de les grans televisions no podran emetre els 3.572 quilòmetres, a causa de l'elevat preu dels drets reclamats per la RAI italiana.

Ullrich, malgrat els progressos mostrats en el Tour de Romandia, sembla lluny dels seus rivals Stefano Garzelli o Marco Pantani. Casagrande vol ajustar comptes amb un destí que li fou advers a la penúltima etapa del 2000, la cronoescalada de Sestriere, quan va perdre el jersei de líder i assegurà un segon lloc que li semblà poc després d'onze dies amb la «maglia rosa». Casagrande desprèn confiança i agrupa un equip de gregaris de primera fila per pujar a l'esgraó més alt del podi, cas de Dario Frigo, guanyador de la París-Niça i el Tour de Romandia. «El Giro es guanya a la muntanya», comenta Casagrande, de 30 anys.

Els esperen dues jornades als Dolomites (1 i 2 de juny) i la gran etapa de la Fauniera (2.511 metres, cim Coppi), abans d'arribar a la frontera francesa en el Santuari de Sant'Anna Vinadio. A una setmana de l'arribada, el podi estarà perfilat després de la cronometrada de 55'5 quilòmetres entre Sirmione Terme i Salo, el tres de juny. Vulnerable fins al darrer moment en una ronda de tres setmanes, Casagrande pugnarà amb els seus compatriotes i companys en el podi, Stefano Garzelli i Gilberto Simoni, tercer, entre els quals es podran infiltrar homes com Olano o Pantani.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.