algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 14°
14°

El Manacor, un poc més blaugrana

«El problema de no pujar és de la gent i les empreses», diu el president

Pere Sureda va néixer a Manacor l'any 1959 i amb la seva família resideix en aquesta mateixa ciutat, on és propietari d'una empresa de construccions. Va jugar a bàsquet i es declara un amant de tots els esports, tot i que ara està molt més vinculat al futbol. Va entrar al Manacor com a directiu, el mes de gener va ocupar-se de la presidència interinament i pel juny va tornar a ser elegit en el càrrec.

"Quin tipus de relacions ha establert el CE Manacor amb el FC Barcelona? 
"Els contactes que s'han realitzat es limiten a diversos jugadors manacorins que han anat a Barcelona en senyal d'agraïment que els de can Barça ens han ofert, als de Na Capellera. És cert que hi ha una molt bona relació entre Llorenç Serra Ferrer i el president del futbol base de la nostra entitat. No hi ha cap document escrit, però sí un interès explícit per ajudar-nos mútuament.

"És un problema el conveni que el Manacor té establert amb el Reial Mallorca que no expirarà fins el 2001? 
"No, no és un problema. El Manacor necessita molts diners per al planter i per al primer equip. És cert que Manacor és una ciutat molt culé (tal volta molt més que no barraleta), aquí hi ha molta gent que sent els colors del Barça i ningú no oblida quan Miquel Àngel Nadal va arribar al Nou Camp. En tot cas, el Manacor ha de mirar cap al club i els interessos del club estan ara a la ciutat comtal.

"Ens comentava un altre president de la categoria que ara són els clubs els que han de decidir si volen o no volen que els equips de les Illes disputin una lligueta d'ascens pròpia per pujar a 2a B? Què en pensa vostè? 
"Nosaltres hi donarem suport perquè crec que és la petició més viable que hi pugui haver. Disputar una lligueta entre nosaltres crearia derbis amb «morbo», rivalitat i sobretot un al·licient perquè la gent véngui al camp, perquè si el Manacor va primer la gent vindrà igual amb equips de fora que amb equips de l'Illa, però si el Manacor no va bé ningú no ve a veure els equips de fora. En canvi, aquesta nova proposta esmolaria la rivalitat entre At. Balears, Constància, Manacor, Sporting, Vilafranca, etc.

"At. Balears i Constància reconeixen el seu interès per ascendir a 2a B. Però, per què no pot una ciutat de 30.000 habitants com la seva competir en una categoria superior a la Tercera Divisió? No pensa vostè que el Manacor està històricament molt per damunt de la categoria en la qual milita? 
"Jo crec que Manacor entre la indústria que té, les 30.000 persones que hi viuen i els jugadors joves que surten sí que podria anar a 2a B, com a mínim. Però els desplaçaments obligen a anar amb avió i ja estam parlant de vuit o deu milions de pessetes; per altra banda, el jugador vol cobrar més per les molèsties que els viatges li ocasionen. Així, el pressupost passa dels vint als quaranta milions de pessetes. I no hem d'oblidar que la gent ja no acudeix als camps de futbol com abans. La feina no corresposta és mala de fer. Les indústries, tal volta, no cerquen la publicitat estàtica d'un camp de futbol. El problema de no ascendir és de la gent i de les empreses. I no ens queixam de l'afició, perquè Na Capellera és un dels camps on encara ve gent. Com a president, a fora camp, he vist partits amb una quarantena d'aficionats.

"Sigui com sigui, Manacor i At. Balears hauran de jugar a Tercera Divisió i, precisament, s'enfrontaran en el plat fort de la primera jornada de Lliga. Què espera vostè d'un i altre conjunt? I del partit? 
"Jo pens que l'Atlètic Balears té un grandíssim equip i els millors jugadors de l'Illa, com a club m'agrada molt i, respecte al Manacor, he de dir que tenim un onze molt bo i uns reserves que han de quallar a l'entitat. Tenim una mescla entre joventut i experiència pràcticament al cinquanta per cent. Esperam que l'equip funcioni i intentarem posar-nos amunt, com sempre. Quant a aquest partit, guanyàrem l'any passat (1-2), jo n'esper treure el màxim de punts i si no, almanco, que no sigui una golejada.

"Finalment, quins objectius es marca el club amb el primer equip dels juvenils després del seu flamant ascens a Divisió d'Honor? 
"Els juvenils ens donen il·lusió i nosaltres feim molta feina per intentar consolidar l'equip en aquella categoria. Si a final de temporada ho hem aconseguit ens en sentirem orgullosos i, si no, farem tot el possible per tornar a ascendir-lo.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.