algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:

La Copa del Rei de vela comença amb col·lisions entre embarcacions

L'espectacle de la vela tornà ahir a enlluernar la badia de Palma

Trencaments de pals, abordatges, accidents.. i el Bribón de líder.
La 19a edició de la Copa del Rei de vela s'encetà ahir a la badia de Palma amb dues regates que foren més un rosari d'incidències que una lluita contra la mar. Més que mai, la vela fou ahir una lluita contra els elements.

Ja a la sortida es varen registrar diversos abordatges, com la col·lisió del Viking i el YK2 que resultà amb dos pals romputs. A més, el Banco Espírito Santo trencà el seu timó i abordà el Terra Mítica, mentre que el Camper envestia el Siemens a un babord estribord.

El Bribón imposà el seu domini des de l'inici. Mentre uns es dedicaven a «driblar» els contraris, el rei Joan Carles li treia dos minuts en temps compensat al segon classificat de la segona regata del dia, l' Strunje. Quasi res. Abans de començar així es preveia. A la mar s'ha confirmat. El Bribón és el líder del grup A.

En el Grup B, l'Antena 3 de Dani Guitar es rescabalava del tercer lloc assolit a la primera regata del dia i guanyava la segona mànega, amb la qual assolia el lideratge provisional de la categoria, mentre que Pedro Campos i el seu Telefónica Movistar perdia el lideratge assolit a la primera prova per acabar segon al final de la jornada.

La navegació fou molt incòmoda per a tots els participants amb vents del sud de 16 nusos que es va mantenir molt constant i amb un camp de regates amb una maregassa que complicà considerablement les maniobres. L'espectacular flota de 120 embarcacions que prenen part en aquesta Copa del Rei de vela, que per començar ja ha complert amb les expectactives, afrontarà avui la regata d'altura, el recorregut de la qual es donarà a conèixer a la sortida pels organitzadors.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.