algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
18°

Excepcional triomf de García Acosta

El corredor del Banesto refeia així el seu equip de la decepció patida al Mont Ventoux

L'espanyol Vicente García Acosta (Banesto) aconseguí la victòria a la 13a etapa del Tour de França. El ciclista navarrès s'imposà en l'etapa disputada entre Avinyó i Draguignan sobre 185'5 quilòmetres, amb un temps de 4 hores, 3 minuts i 2 segons a una mitjana de 45'673 quilòmetres per hora.

García Acosta sorprengué a dotze quilòmetres de l'arribada els seus dos companys de fuga, els francesos Pascal Hervé (Polti) i Nicolas Jalabert (ONCE), i arribà en solitari a la meta de Draguignan amb 25 segons d'avantatge. Aquesta és la seva primera victòria d'etapa en un Tour, que a més acabà amb la maledicció de Banesto, que no aconseguia una victòria parcial des de 1997.

La primera nota ressenyable de la jornada la protagonitzà el francès del Bonjour Didier Rous, que començà una escapada que finalitzaria a 60 quilòmetres de l'arribada, quan fou neutralitzat per un grup perseguidor de 12 corredors. D'aquest grup de 13 homes hi havia set francesos (Nicolas Jalabert "ONCE", Hervé "Polti", Agnolutto "AG2R", Heulot "Française des Jeux", Morin "Credit Agricole", Rous i Simon "Bonjour", que somiaven a poder celebrar el dia nacional de França amb una victòria a Draguignan. Entre els fugats hi havia Chente García Acosta, juntament amb Andreu "US Postal", Wauters "Rabobank", McEwen "Farmes Frites", Elli "Telekom" i Trentin "Vini Caldirola. D'ells era Wauters el millor col·locat a la general, en el 17è lloc a 12.15.

Quan fou capturat Rous pel grup de 12, l'avantatge amb el gran grup era de 6.30. US Postal era l'equip que estirava, la qual cosa juntament amb el poc enteniment entre els membres de la fuga feia que les diferències s'anassin reduint de manera paulatina.

Això provocà que l'únic espanyol de l'escapada es decidís a atacar.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.