nubes dispersas
  • Màx: 14.99°
  • Mín: 7.61°
14°

El Govern aposta per l'esport

Vol que Ibatur i Sa Nostra s'impliquin directament en l'ajuda als clubs d'elit de les Balears

88884
Petrus (a la dreta) i Sedano (al seu costat) són habituals a la llotja del pavelló d'Inca.

El Govern balear ha decidit fer una aposta decidida per l'esport. Ara bé, les restriccions pressupostàries fan impossible que des de la Direcció General d'Esports es doni el suport econòmic necessari. Així, la intenció del Govern balear és que siguin Ibatur i Sa Nostra les que s'impliquin en la promoció dels equips d'elit.

La insularitat provoca greus dificultats als equips de Balears que arriben a l'elit de l'esport estatal, ja que suposa un sobrecost molt important respecte de la resta de conjunts de la Península. Si en aquest problema hi afegim la falta d'entusiasme dels empresaris illencs a l'hora de patrocinar equips d'elit topam amb la trista realitat. El Bàsquet Inca i el Menorca Bàsquet juguen a la Lliga LEB, i ho fan, en bona mida, gràcies a la col·laboració de les institucions públiques. Ni Govern balear, ni els respectius consells insulars, ni els ajuntaments d'Inca i Maó en són el principal patrocinador, malgrat que sí donen suport econòmic a un i altre conjunt.

La comparança respecte dels equips d'altres comunitats és, sovint, quasi ofensiva. És estrany, per exemple, el conjunt de la Lliga LEB, per continuar així amb el bàsquet, que no compta amb el patrocini de cap institució pública. En tot cas, si la Comunitat Autònoma o l'Ajuntament no assumeix directament el patrocini sí és l'encarregada de fer les gestions necessàries perquè alguna empresa ho faci. En aquest sentit, les caixes d'estalvis són sovint obligades a fer obra social donant suport l'equip de bàsquet. Un altre patrocinador típic és l'organisme encarregat de promocionar turísticament la ciutat, la Comunitat o algun producte típic.

I a les Balears? Des de fa anys, les institucions públiques de Balears han considerat de manera unànime que els clubs d'elit havien d'assolir els seus objectius esportius i socials amb els recursos que fossin capaços de generar. En tot cas, mai no ha faltat col·laboració pública, malgrat que la implicació de les institucions amb els equips no ha estat significativa.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.