cielo claro
  • Màx: 28°
  • Mín: 19°
19°

Festa turca a l'estadi de Son Moix

Una jornada europea molt moguda a la graderia i a la llotja de l'estadi de Son Moix

Ni el fet que el Mallorca es jugàs el seu pas a la semifinal d'una de les més disputades edicions de la Copa de la UEFA, ni el fet que visitàs l'estadi de Son Moix un dels equips amb més prestigi i amb més potencial a les competicions europees, aconseguí omplir a vessar l'estadi mallorquinista.

L'estadi mostrava, això sí, una bona entrada, d'uns 18.000 espectadors, però es podien veure algunes localitats buides a les tribunes de sol i coberta. Ahir a Son Moix es va viure un ambient de gala, la graderia va estar a l'alçada de les grans nits de futbol europeu. L'ambient va ser molt caldejat durant tota la nit i l'afició mallorquinista, contràriament a altres ocasions, va animar durant tot el partit els seus jugadors i va aportar el seu gra d'arena a la lluita per guanyar el matx.

Qui va ajudar a escalfar l'ambient, i de quina manera, varen ser els seguidors del conjunt turc. No eren els 5.000 que s'havien anunciat, de fet amb prou feines arribaven als 1.500, però renouers i conflictius sí que ho eren, i molt.

Els seguidors turcs que havien omplert el centre de la ciutat durant tot el matí d'ahir i que havien estat controlats en tot moment per la Policia varen arribar a l'estadi entre les 19.30 i les 20.00, de manera escalonada, i es varen anar situant a les zones reservades per a ells, el córner de gol nord de la tribuna sol i el córner del gol sud de la tribuna coberta. I va ser en aquest segon lloc on hi va haver diversos incidents abans de començar el partit, en part provocats per la decisió de la Policia de fer canviar el mig centenar de seguidors turcs que ja s'havien instal·lat, cap a una zona contigua. Els aficionats es queixaren i alguns es resistiren a canviar d'ubicació. Al final la Policia imposà el seu criteri.

El dispositiu policíac era impressionant, i els policies que controlaven en tot moment els aficionats turcs anaven preparats amb equip antidisturbis.

Altres focus d'interès del partit d'ahir varen ser els espais reservats per a periodistes, on es va viure una autèntica invasió turca: prop de 150 professionals ompliren els espais per a les ràdios i la premsa escrita i, posteriorment, la sala de premsa i també la llotja presidencial. Però el que va succeir allà mereix un comentari a part.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.