nubes dispersas
  • Màx: 17.64°
  • Mín: 10.68°
11°

Nebiolo, reelegit president de la IAAF

L'espanyol José María Odriozola serà membre del Consell Directiu

AGÈNCIES Sevilla.
L'italià Primo Nebiolo, membre del COI, va ser reelegit per aclamació president de la Federació Internacional d'Atletisme Amateur (IAAF), durant el 42è congrés d'aquest organisme, que s'està celebrant entre ahir i demà a Sevilla, amb motiu dels Campionats del Món. Nebiolo, advocat torinès de 76 anys, era l'únic candidat a la presidència, i el seu projecte comptava amb la firma de 176 de les 210 federacions membres de la IAAF. Els congressistes varen decidir renunciar a la votació davant el suport unànime que va suscitar la candidatura de l'italià.

El reelegit president de la IAAF va manifestar la seva gran satisfacció per aquest suport: «Això és per mi un immens honor i em produeix una gran satisfacció. He fet grans amics en el món de l'atletisme, i només vull dir que anem a continuar treballant tots junts en els propers anys». Primo Nebiolo afrontarà el seu sisè mandat al front del màxim organisme de l'atletisme internacional, ja que arribà a la presidència al 1981. Quan acabi el seu mandat, l'italià tindrà 80 anys.

El president de la IAAF és considerat com un dels dirigents esportius mundials més influents, ja que va dur a terme la modernització de l'atletisme, en permetre generar grans ingressos econòmics amb la invenció de competicions com el Mundial o la Golden League. El dirigent italià va ser reelegit fins l'any 2003. També varen ser elegits per aclamació els quatre vicepresidents: el senegalès Lamine Diack, el porto-riqueny Amadeo Francis, el suec Arne Ljungqvist i el xinès Lou Dapeng.

Al mateix congrés, el president de la Reial Federació Espanyola d'Atletisme (RFEA), José María Odriozola, va ser elegit com a membre del proper Consell de la IAAF.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.