algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 12°
13°

El 'Bribón' guanya l'etapa i s'apropa al lideratge

La classificació en els dos grups és molt igualada, i el guanyador final es decideix avui

El Bribón va guanyar en el grup A la regata d'ahir de la Copa del Rei, i se situa en la segona posició de la classificació general, a l'espera de l'etapa d'avui, la darrera, en què es decidiran els tres llocs de privilegi d'aquesta competició.

El Bribón opta per una sortida pel costat esquerre del camp de regates, en una tàctica un poc arriscada, ja que el vent, que bufava del 205, podia fer remolins cap a l'oest, com sol ser habitual.

Però això no succeí ahir, ja que va anar lleugerament cap al sud i bufà amb major intensitat mar endins que a prop de la costa, a causa d'un xàfec inesperat.

Això provocà que la flota quedàs xapada en dos amb notables distàncies. Els que havien fallat la primera cenyida no pogueren fer res per recuperar posicions, ja que posteriorment el recorregut els limità a navegar un darrere de l'altre, de la boia de desmarcament de nou a la sortida, en una franca empopada, d'allà a l'illa del Sech, en un través tancat, per després hissar els spis rumb a la balisa de Sant Joan de Déu, situada a l'altre extrem de la badia, i finalment dirigir-se a l'arribada, davant el dic de l'Oest. El vent no superà, en cap moment, els 10 nusos, cosa que va fer molt llargues les 27 milles del recorregut.

En el grup B succeí una cosa similar, ja que es va haver de repetir la sortida, per cridada general. A la segona, varen ser una desena els vaixells que tingueren cridada individual. L'italià Drake es consolidà en la seva posició de líder encara que seguit, a dos punts, pel Ciutat de Melilla. El tercer és Transmediterrània.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.