algo de nubes
  • Màx: 17.07°
  • Mín: 10.65°
10°

Sotomayor dóna positiu amb cocaïna

El cubà es trobava participant en els Jocs Panamericans de Winnipeg 99

El plusmarquista mundial de salt d'alçada, el cubà Javier Sotomayor, va donar positiu en un test antidopatge per cocaïna, segons confirmà ahir el president de l'Organització Esportiva Panamericana, que també digué que li han llevat la medalla que va aconseguir divendres passat. El president de la Comissió Mèdica d'Odepa, el brasiler Eduardo de Rose, digué que «la infracció (de Sotomayor) consisteix en la presència de cocaïna i dels seus derivats a l'orina», alhora que afegí que «una vegada que es troba la substància a l'orina, no es discuteix la seva procedència», malgrat que admeté que no s'exclou «la possibilitat de contaminació».

De Rose afegí que els tests donaren 200 parts de cocaïna per milió, i precisà que per aquesta substància «no hi ha mínims. Qualsevol quantitat de cocaïna és considerada ofensa al codi mèdic de la competició». Sotomayor va guanyar la prova de salt d'alçada divendres amb una marca de 2.30 metres, superant els canadencs Kwaku Boateng i Mark Boswell, que varen compartir la plata amb 2.25 metres.

Sotomayor va néixer el 13 d'octubre de 1967 a Limonar, un poble de la província de Matanzas (oest), a 150 quilòmetres de l'Havana. D'1.94 metres d'estatura i 84 quilograms de pes, és l'únic ésser humà que ha saltat 23 vegades sobre els 2.40. La carrera de Sotomayor va començar als 13 anys quan va aconseguir el seu primer rècord, el nacional escolar amb 1.85 metres. Als 17 anys va aconseguir la seva primera marca nacional amb 2.33 metres, proesa que repetiria sis vegades més. Als 19 anys va fixar en 2.36 el rècord mundial juvenil i als 26 va aconseguir l'actual plusmarca de 2.45 a l'aire lliure, imbatible des de fa sis anys. La seva millor temporada va ser el 1993, quan va guanyar, de 22 competicions, 19 amb una mitjana de 2.36 metres i va rebre el Premi Prínceps d'Astúries i el de l'Acadèmia de l'Esport de França.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.