algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
16°

Segons la Generalitat, la Llei espanyola pot ser inconstitucional

«No pots obligar l'esportista a jugar»

El Consell Consultiu de la Generalitat, a més d'haver dictaminat que és «inconstitucional» obligar els esportistes catalans a competir amb la selecció nacional de Catalunya, va afirmar que la Llei espanyola de l'esport també «podria» estar «viciada d'inconstitucionalitat» per obligar els esportistes a participar en la selecció espanyola. El Consell Consultiu va defensar la pràctica de l'esport com un dret i no com una obligació, recordant que «en règims anteriors sí que podria dir-se que era una obligació, però ara l'esport és, al nostre judici, un dret que els poders públics han de fomentar».

El Consell Consultiu apunta la inconstitucionalitat de l'esmentat aspecte de la llei estatal en el dictamen emès arran de la proposició de llei de suport a les seleccions catalanes, fruit d'una iniciativa legislativa popular que va ser presentada amb les firmes de gairebé mig milió de catalans.

El Consultiu, els informes del qual no són vinculants, s'encarrega de vetllar per la constitucionalitat i adaptació a l'Estatut d'Autonomia de les lleis catalanes. El dictamen, que va ser sol·licitat pel PP, només observa inconstitucionalitat en l'obligació imposada als esportistes a formar part de les seleccions catalanes. El Consultiu considera constitucional la resta de la normativa, com la possibilitat que les seleccions catalanes utilitzin l'himne i la bandera de Catalunya o que puguin representar l'esport català en àmbits supraautonòmics, tant dins d'Espanya com a l'estranger. El Consultiu feia també referència a l'article 47.1 de la Llei estatal de l'esport, que «imposa la mateixa obligació» que pretenia la Llei catalana. Segons l'article, «és obligació dels esportistes federats assistir a les convocatòries de les seleccions esportives nacionals per a la participació en competicions de caràcter internacional, o per a seva preparació».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.