algo de nubes
  • Màx: 26°
  • Mín: 20°
26°

Ivan Gotti, guanyador del Giro més trist

Fabrizio Guidi fou el vencedor de la darrera etapa, amb el carismàtic acabament a Milà

El ciclista del Polti Fabrizio Guidi guanyà la darrera etapa del Giro d'Itàlia entre les localitats de Boario Terme i Milà, una jornada que ha estat marcada encara pel record de la desqualificació del fins aleshores líder indiscutible, Marco Pantani.

La tristesa es va instal·lar tant en l'ànim dels corredors com en el dels aficionats, ja que el Pirata no va arribar de rosa a la meta final de Milà. Els tifossi, tot i que el pòdium ha estat plenament ocupat per italians (Gotti, Savoldelli i Simoni), no han gaudit del que hauria d'haver estat el passeig triomfal del líder. Tots sabien que el ciclista que ha arribat a Milà amb el jersei rosa, Ivan Gotti, era un líder circumstancial.

En el pla estrictament esportiu, la monotonia ha estat el denominador comú en la majoria dels 142 quilòmetres dels quals constava l'etapa. El grup circulà amb absoluta tranquil·litat fins arribar als voltants de Milà.

En el circuit de la capital milanesa s'han produït diverses escaramusses, però totes elles sense cap tipus de convenciment. L'arribada a l'esprint era el final que tots esperaven, i que naturalment es va produir. Allà la qualitat de l'italià Fabrizio Guidi quedà patent i s'imposà en un disputat esprint al seu compatriota Zanini.

El Grup Esportiu Kelme, que dissabte guanyà l'etapa reina amb Roberto Heras, intentà ahir protagonitzar la sorpresa en la darrera jornada i preparà l'arribada per al seu especialista, Àngel Edo. Això no obstant, el ciclista barceloní es va quedar sol a la recta final i va ser del tot incapaç d'enfrontar-se als especialistes transalpins.

Després d'aquesta darrera etapa, Ivan Gotti va rebre el mallot rosa com a guanyador del Giro 99. El corredor del Polti aconseguí així el seu segon èxit en la volta italiana, encara que en aquesta ocasió l'alegria va ser molt menor. I és que el record de Pantani no es dissipà en cap moment.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.