algo de nubes
  • Màx: 15.43°
  • Mín: 7.61°
15°

Joan Rubert: «Tenc la consciència tranquil·la»

Pel president del Bàsquet Inca, la falta de diners ha estat el problema que no han pogut superar

El president del Bàsquet Inca, Joan Rubert, és al capdavant dels dimitits i assumeix la responsabilitat en primer lloc de tot el que ha passat i el fet que s'hagi hagut d'arribar fins a aquest extrem. De tota manera, té molt clar que sempre han actuat pensant que el que feien era el millor per al club i en cap moment per a un benefici personal.

"Per què es pren aquesta decisió dràstica de presentar la dimissió? 
"Han estat uns anys d'intentar fer molta feina, però crec que ha quedat clar que nosaltres som els màxims responsables del mal resultat esportiu que ha tingut l'equip i per tant el més coherent i honrat per la nostra banda era dimitir.

"Creu que hi ha ara mateix qualcú que estigui disposat a presentar-se a unes eleccions per comandar aquesta nau? 
"Ho desconec totalment. En cap moment no m'havia plantejat dimitir fins fa poc i no he tantejat el terreny per veure si hi ha qualcú que hi estigui disposat. De tota manera si hem dimitit no és pensant que hi havia algú darrere esperant, sinó per poder oferir a tot Mallorca la possibilitat que es facin càrrec del club per intentar fer-ho millor que nosaltres.

"De quina manera deixen el club a aquest possible nou equip directiu? 
"El club està millor que mai, salvant la part esportiva. És a dir, que econòmicament està totalment sanejat, no hi ha cap forat per tapar. Aquest ha estat el nostre cavall de batalla durant tots aquests anys i per això poden estar tranquils. Està en les millors condicions per si qualcú el vol agafar.

"Es penedeix de res del que ha fet fins ara? 
"Em podria penedir que hagin sortit coses malament, però de cap de les maneres d'haver-ho fet, perquè quan ho feia pensava que era el millor per al club. Tenc la consciència molt tranquil·la en aquest sentit.

"Quin serà ara el procés a seguir? 
"S'haurà d'obrir un període electoral i hi haurà un temps perquè la gent pugui presentar les seves candidatures. Si no s'hi presenta cap altre candidat nosaltres mateixos ens tornarem a posar tot i que no serà a qualsevol preu.

"Què vol dir amb això? 
"Vol dir que si no aconseguim un pressupost mínim de 85 milions de pessetes que ens garanteixin un projecte digne per disputar la categoria, optarem per abandonar la categoria.

"Per aconseguir això no es pot deixar de fer feina en cap moment. Com s'aconseguirà? 
"Tot i la dimissió, continuarem fent feina per cobrir el pressupost, per preparar la plantilla i en definitiva perquè el club no deixi de funcionar. No ens podem permetre deixar el club en mans d'un altre possible equip de directius amb tota la feina per fer i amb tan poc temps per fer-la, igual que si continuam nosaltres tampoc no podem deixar-ho tot fins al darrer moment.

"De quina manera pot afectar al club aquesta decisió que heu pres? 
"No sé si anirà bé o malament, però teníem clar que ho havíem de fer per respecte a la massa social que ens ha donat el seu suport durant tots aquests deu anys d'història. Esper que no sigui dolent i que sigui una passa per millorar el club i que Mallorca continuï tenint un club dins l'èlit del bàsquet espanyol.

"Quin ha estat l'error principal perquè un projecte sobre el qual s'han abocat tants d'esforços no hagi pogut surar a nivell esportiu? 
"Crec que el fet de no comptar amb diners a bastament per confeccionar un projecte esportiu digne de la categoria ha estat el principal entrebanc amb el qual ens hem trobat. Hem tingut molts problemes paral·lels, però crec que aquest ha estat el principal. Del primer any al darrer la categoria ha augmentat molt el nivell i el nostre pressupost no ho ha fet de la mateixa manera.

"Veu possible que surti un grup de dins la junta directiva que hi havia fins ara per presentar un projecte alternatiu? 
"En aquest moment ho veig del tot inviable. No ho vull ni pensar perquè no ho veig possible. Al contrari del que molts han volgut fer veure, hem estat sempre una pinya, no hi ha hagut cap desavinença gran com per crear un problema. Hi ha hagut diferents maneres de veure qualque cosa com a qualsevol grup nombrós, però sempre hem sabut arribar a un enteniment i en qualsevol cas el grup ha acceptat el que decidia la majoria.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.