algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
15°

Manacor: Alcon Blai s'endugué l'especial nacionals

GR Bella aconseguí el triomf a la prova reina dels importats superant Dadesboy i Laramie

La Diada de Tots Sants, amb un programa de vint corregudes, provocà una bona assistència d'aficionats durant tot el dia a l'hipòdrom de Manacor. La jornada no va decebre els aficionats, que pogueren presenciar una gran jornada de trot. Alcon Blai s'imposà a l'especial nacionals; GR Bella ho va fer a l'especial importats, mentre que Debussy guanyà la millor de les corregudes per a poltres de dos anys. Cal destacar també la victòria de Big a la prova que tancava la reunió, ja que aconseguí un temps d'1.18.5, el millor de la jornada.

De la sessió matinal, destaca en primer lloc la victòria del debutant Danger Z a la correguda reservada per a poltres de dos anys. Rodà a 1.29.7, superant Dic Man HC, que havia rodat al capdavant durant molt de temps.

Dalia de Kit aconseguí adjudicar-se l'altra correguda per a poltres de dos anys que es disputà al matí. Dalia aturà el cronòmetre en un excel·lent temps d'1.22.3, mentre que el debutant Duncan Power sorprenia tothom i es feia amb la segona posició amb un temps d'1.22.8.

La carrera estel·lar va tenir com a protagonistes Silly Ask, que rodà al capdavant durant tot el recorregut, i un sorprenent Bob de Chassant, que sempre li va anar al darrere. La cursa es va resoldre al darrer esprint i els jutges donaren un empat amb un temps total d'1.20.5 A la cursa que tancava el matí, una greu errada de Bell Estel, que havia dominat des de la sortida, provocà que als darrers metres el cavall es desplaçàs cap a l'exterior, molestant Buleria i Bibo di Monmes, i fos distanciat. Aidina SF, per l'interior, superà tots els rivals, i es va fer així amb la primera posició de manera sorprenent.

Va ser durant l'horabaixa quan es varen poder veure les proves més disputades i de més categoria. S'ha de ressaltar, sens dubte, les victòries de Creta Judge, Bride Dance Kid i Linetta Girl, que amb un registre d'1.20.6 va aconseguir un còmode triomf.

La sisena correguda de l'horabaixa reuní una sèrie de nacionals de gran qualitat. La correguda va ser dominada per Brisa d'Arbos, fins que Brandy Royal es va decidir a atacar. El cavall de la quadra Zanussi es va fer així amb la primera posició, demostrant la seva superioritat. La segona posició fou per a Brisa d'Arbós, que superà Black Crom GS, l'altre favorit.

La cursa per a poltres de dos anys començà amb la baixa de Diavolo, que el dia abans havia patit una indisposició i no va prendre la sortida. Així, només es varen poder veure sis cavalls sobre la pista. Durant la correguda varen ser distanciats fins quatre dels participants, per la qual cosa només arribaren a la meta Debussy i Deninet Star. El públic protestà, i molt, el distanciament de Derbi Detoile, ja que fou certament rigorós. Debussy aconseguí la victòria rodant a 1.20.6, mentre que Deninet Star fou segona amb un temps d'1.21.7.

Quan el sol ja no era present, la temperatura ambiental de l'hipòdrom de Manacor començà a encalentir-se de valent. Arribaven, aleshores, les proves especials per a nacionals i importats.

Al premi especial nacionals es va demostrar que amb només tres cavalls es pot veure un gran espectacle. I és que la correguda va estar protagonitzada des d'un primer moment per Vae Victis SE, Uquileo i Alcon Blai. Vae Victis SE i Uquileo es col·locaren al capdavant de la correguda, imprimint un fort ritme que només Alcon Blai va ser capaç de seguir.

A mesura que la cursa avançava, Vae Victis SE deixà el fons enrere, mentre que Alcon Blai anava amb bona progressió. El cavall de la quadra Son Blai superà Uquileo, que aleshores ja ocupava la segona posició, i a la darrera recta agafà un important avantatge que el va fer arribar a la meta primer. Rodà a un temps d'1.20 i se'n va dur una forta ovació del públic. Uquileo va ser segona a 1.20.6 i Vae Victis es va haver de conformar amb la tercera posició rodant a 1.21.7.

El premi especial importats va ser dominat i guanyat per l'egua GR Bella, sense que els favorits Dadesboy i Laramie poguessin fer res per impedir-ho. Així, Dadesboy i Laramie s'hagueren de conformar amb ocupar els llocs d'honor. Assenyalar també que Coolman, Cheops des Brouets i Zoot Run varen ser distanciats per galopar.

A la correguda que tancava el programa, Big va ser el gran protagonista. Rodà sempre al capdavant, només inquietat per Beledor, però el cavall de la quadra Restaurant es Pont cedí finalment la segona posició al debutant Duc de Rieutort en els darrers metres. Big aconseguí també el millor registre de la jornada rodant a 1.18.5. El quartet especial quedà sense encertants i deixà un fons per a la propera setmana de 482.400 pessetes.

En el capítol de menadors, s'ha de destacar, un altre cop, Joan Antoni Riera. Va aconseguir sis victòries amb Danger Z, Dalia de Kit, Clara des Pla, Creta Judge, Brandy Royal i Debussy, i sis col·locacions amb Classica Prinns (2), Cuadra Negra (4), Faire Valoir (4), Buleria (2), Belutina (3) i Uquileo (2).

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.