algo de nubes
  • Màx: 19.99°
  • Mín: 13.1°
19°

El campionat del món de fons en carretera, més obert que mai

La cursa es presenta amb l'absència dels favorits al triomf

La prova reina dels campionats del món en carretera, l'elit masculina, es presenta més oberta que mai a causa de les nombroses absències de les figures del circuit internacional.

En molts casos pel mal moment de forma, com és la situació del número 1 de la classificació UCI, el francès Laurent Jalabert, o el guanyador del Giro i Tour, l'italià Marco Pantani, a més a més de l'alemany Jan Ullrich.

Altres per malaltia com el belga Museeuw, campió el 1996, Axel Merckx i Frank Vandenbroucke, columna vertebral de la selecció, però que demanaren al seu tècnic la baixa.

Juntament amb ells, altres com els suïssos Alex Zulle i Dufaux o els francesos Virenque i el darrer campió del món, Brochard, tampoc no participaran per estar castigats per les seves respectives federacions per estar acusats d'ingerir i traficar amb fàrmacs dopants. A aquest reguitzell de baixes s'ha afegit la d'Abraham Olano, vencedor a la prova contra rellotge individual, fa uns dies com a conseqüència de forts dolors al genoll esquerre. Així, per primera vegada en molts anys, no hi seran els guanyadors de les tres grans i el darrer campió del món.

Aquesta situació fa que el mundial estigui més obert que mai, que sigui més loteria que mai, tot i que els pronòstics previs per característiques i historial a proves d'un dia, els que més compten són els italians. Juntament amb ells, el nord-americà Lance Amstrong, guanyador el 1993 i que vol rubricar la seva recuperació per al ciclisme després de superar un càncer, i acabar amb èxit una gran temporada. Com en altres ocasions els experts en clàssiques, com els danesos i suïssos són a la llista de quasi tots els tècnics, igual que els amfitrions holandesos.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.