algo de nubes
  • Màx: 20.27°
  • Mín: 13.74°
15°

Una Tercera sense cap ni peus

Presidents i entrenadors de Tercera es mostren indignats pel calendari confeccionat per la Federació

73968
Borràs manté que si no canviaren el calendari va ser pel bé dels clubs.

Setmana rere setmana, són molts els que no acaben d'entendre per què cada jornada de Tercera Divisió presenta dos equips que descansen. Amb bona lògica, i quan el nombre d'equips d'una categoria és parell, aquesta situació no té per què produir-se, però en el grup balear és diferent.

Tot començà a principi d'aquest estiu quan el Sóller descendí de la Segona Divisió B a Tercera Divisió. En aquells moments es va haver de confeccionar un calendari amb 21 equips, la qual cosa obligava un equip a descansar una vegada cada volta de campionat. Però el problema sorgí quan la Federació espanyola de Futbol (RFEF) descendí el club de la vall a Regional Preferent, per impagament al seu cos tècnic i a alguns jugadors. Semblava tot solucionat, ja que tornava a haver 20 equips a la categoria, i no hi hauria dia de descans per a cap equip.

Doncs no. La Federació balear de Futbol va mantenir el calendari, per la qual cosa d'un es passà a dos equips que tenien descans cada jornada. El que ja hi havia previst, més el que s'havia d'enfrontar al Sóller. En aquell moment, la Federació balear manifestà que no es podia tornar enrere perquè ja havien enviat el calendari oficial a Madrid, pel fet de ser una categoria depenent directament de la Federació espanyola, i que, per tant, ja no hi havia temps de fer una rectificació.

Sembla, doncs, una mica incoherent que ara la Federació balear de Futbol, en veu del seu president, Antoni Borràs del Barrio, asseguri que «el calendari nou el podem fer en 20 minuts amb l'ordinador, però si no el férem va ser pels mateixos clubs».

Segons Borràs del Barrio, «els clubs es fan un calendari propi depenent del seu primer equip, que en aquest cas és un club de Tercera Divisió, i canviar el calendari d'aquesta categoria significaria que els clubs haurien de canviar també els horaris de joc de la resta dels seus equips, que militen en molts casos a Regional Preferent, Primera Regional o Segona Regional, sense oblidar les categories base. Si no es va fer un calendari nou és bàsicament per tot això», explicà el president de la Federació balear.

A més a més, Borràs del Barrio recordà que hi ha camps de futbol en els quals juguen més d'un equip, fet que complica més encara la possibilitat d'elaborar un calendari nou. «A més a més dels equips de categoria inferior de cada club, s'ha de tenir en compte que hi ha camps on cada setmana juguen clubs diferents, i això dificultaria més encara confeccionar un calendari nou de Tercera Divisió, que obligaria també a canviar els d'altres categories. Els clubs són els primers en fer-nos arribar peticions de no coincidir amb el partit del Mallorca o senzillament amb els equips d'altres categories, i feim el possible per tenir-los tots contents», sentencià Borràs del Barrio.

De fet la Federació espanyola va fer arribar a la seu territorial de Balears la seva incomprensió davant un calendari com aquest, i Borràs del Barrio va haver de donar aquestes mateixes explicacions als responsables de Madrid.

El cert és que a Tercera Divisió s'hauran de consumir 42 jornades de lliga, quan es podria haver consumat la temporada amb 38. Quatre jornades més que obliguen els equips a envestir setmanes com la vinent, en la qual hi haurà jornada de lliga dissabte, i 48 hores després es disputarà la jornada següent.

La majoria dels presidents i entrenadors de la categoria coincideixen a qualificar d'il·lògic i boig l'actual calendari, i no acaben d'entendre per què no es va confeccionar un calendari nou, atès que hi tornava a haver 20 equips, tal i com es va haver de canviar el de Regional Preferent.

Un dels casos més curiosos dins aquesta estranya situació és el que protagonitza el Binissalem. El conjunt que entrena Miquel Bestard haurà de descansar les dues darreres jornades de lliga. Així, en l'hipotètic cas que estigui immers en la lluita per entrar dins la lligueta d'ascens a Segona Divisió B o per evitar el descens a Regional Preferent, es trobaran en una situació realment desconcertant. A més a més, segons marca el reglament vigent, tots els equips que estan immersos en qualsevol d'aquestes situacions, i sigui quina sigui la seva categoria, han de jugar els partits a la mateixa hora per tal d'evitar especulacions o motivacions extra.

Una situació realment surrealista que es podria haver resolt amb un senzill canvi de calendari.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.