algo de nubes
  • Màx: 16.96°
  • Mín: 11.11°
13°

Volta a Espanya: Els herois lluitaren contra els elements

Zintxenko guanyà l'etapa i Jiménez es posà líder després d'una jornada èpica

El rus del Vitalicio, Andrei Zintxenko es va adjudicar la vintena etapa de la Vuelta disputada entre Segòvia i el Coll de Navacerrada i que va dur un canvi al lideratge de la cursa, que ara ocupa, novament, José María Jiménez.

Sis ports de muntanya, distribuïts al llarg dels 206 quilòmetres d'asfalt, la pluja i una intensa boira varen donar a la jornada d'ahir un caire gairebé èpic. Però la jornada va despertar amb connotacions extraesportives, ja que, recordant la passada edició del Tour de França, el fantasma del dopatge va tornar a fer acte de presència. No eren encara les set del matí quan els sinistrament famosos «vampirs» (membres de la Comissió mèdica de l'UCI encarregats dels controls antidopatge) arribaren a l'hotel de concentració de l'equip Seguros Vitalicio per comunicar l'exclusió de la prova dels ciclistes Daniel Clavero i Juan Carlos Domínguez per donar una quantitat d'hematocrits per sobre del permès a les anàlisis de sang efectuats en dies anteriors.

Ja pel que fa al purament esportiu, l'etapa començà amb tranquil·itat, i és que els corredors eren conscients del que encara els mancava. No va ser fins després de cocronar per primera vegada el coll de Navacerrada, de primera categoría, quan es varen iniciar les hostilitats, així, al quilòmetre 28, aprofitant la davallada del coll botà el francès Richard Virenque (Festina) i a la seva roda, Alberto Leanizbarrutia (Once). L'avantatge dels dos fugats va anar augmentant ràpidament als primers quilòmetres, però la classificació del francès a la general va fer sonar la veu d'alarma al si del gran grup, del qual ja havien sortit un grup de deu homes que establiren una espècie de pont entre el duet de cap de cursa i el grup del líder, Abraham Olano.

Aquest grup de deu ciclistes el formaven García Acosta (Banesto), Rubiera (Kelme), Camenzind (Mapei), Iñigo Cuesta (ONCE), Santiago Blanco (Vitalicio), Uriarte (Festina), Beltrán (Banesto), Simon (Cantina), Aerts (Lotto) i Bogerd (Rabobank).

Amb el decurs de quilòmetres, Leanizbarrutia va pagà l'esforç i fou neutralitzat pels homes abans esmentats, entre els quals Rubiera i Blanco es fugaren per davant de Virenque.

Mentrestant, al grup on eren els favorits, homes importants com Fernando Escartín (Kelme) i Alex Zuelle (Festina), començaven a bellugar-se coincidint amb les primeres rampes de Los Leones.

Només Blanco mantenia per davant l'avantatge en aquella pujada, perseguit del suís Oskar Camenzind, amb Escartín, Zuelle, Virenque, Beltrán, Rubiera, Jiménez, entre altres, a més de 33 segons dels dos fugats, mentre que el líder ho va fer a 1:23.

Fou als primers metres de la darrera pujada a Navacerrada on va esclatar la gran batalla. Es varen crear dos grupets importants, al primer es trobaven Escartín, Heras, Jiménez i Zintxenko i al segon Olano i Jalabert.

Les diferències mai no foren importants però suficients perquè es produís un canvi de líder, malgrat que Olano només va perdre 1:09 a la línia d'arribada. El més perjudicat fou Laurent Jalabert, que va perdre 1:49, metre que Zulle cedia més de cinc minuts.

Amb les diferències establertes avui, Abraham Olano, a pesar de perdre el mallot groc continua essent el màxim favorit per guanyar la Vuelta, ja que té per davant la crono d'avui, que decidirà la Vuelta.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.