algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 11°
19°

US Open: Rafter revalida el títol

L'australià derrotà a la final el seu compatriota Philippoussis en quatre sets

Patrick Rafter revalidà el títol de campió de l'Obert EUA, en derrotar el seu compatriota Mark Philippoussis, botxí de Carles Moyà, en quatre sets, pel marcador final de 6-3, 3-6, 6-2 i 6-0.

Rafter, número tres del món, s'emportà amb aquest triomf un premi de 700.000 dòlars, mentre que Philippoussis en rebé 400.000, a la primera final que disputaven dos australians des del 1970, quan Ken Rosewall guanyà per 2-6, 6-4, 7-6 i 6-3 Tony Roche.

El partit, que durà dues hores i quatre minuts, tancà la 31a edició de l'Obert EUA i la final número 118 a la història del torneig, que va tenir també la nord-americana Lindsay Davenport com a campiona femenina en derrotar a la final Martina Hingis per 6-3 i 7-5. Però per als aficionats mallorquuins serà recordat com la semifinal de Carles Moyà, que després de desfer-se de Puerta, Chang, Gambill, Corretja i Larsson, va caure derrotat a una passa de la final per Mark Philippoussis.

Philippoussis no va poder fer valer el seu potent primer servei, com va fer contra Moyà, i amb un magre 56 per cent de primer servei, pel 72 de Rafter, no va poder mostrar la seva millor arma i va caure derrotat amb justícia.

Rafter va ser molt més regular, tal i com demostren els seus 5 errors no forçats pels 29 que va fer Philippoussis al llarg del partit.

Per una altra banda, ahir també es disputà la final femenina de dobles, que s'adjudicà la parella formada per Jana Novotna i Martina Hingis. D'aquesta manera, la tennista suïssa es converteix en la tercera dona que guanya els quatre Grand Slam en la modalitat de dobles, juntament amb Martina Navratilova i Pam Shriver el 1984.

Hingis guanyà l'Obert d'Austràlia formant parella amb la croata Mirjana Lucic i amb Novotna a Roland Garros i Wimbledon, a més del recent disputat US Open.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.