algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
17°

Volta a Espanya: Olano: «El mallot és un alè més»

El nou líder, disposat a defensar el lideratge en la muntanya

Abraham Olano, considerat per molts com el successor de Miguel Indurain, sortirà de Mallorca amb el mallot groc de la Vuelta a Espanya. Per primera vegada lidera el ciclista d'Eusebio Unzue la ronda espanyola.

Olano realitzà una gran contra rellotge i s'assajà el jersei de líder del seu company José María Jiménez. Però només 41 segons separen Olano de Jalabert, un gran escalador. El vencedor del dia declarà que «ara s'han de moure els altres. Tot depèn del ritme que ells faran. Hem de jugar amb la base que tenim. Jiménez i Beltran poden realitzar un gran treball d'ajuda en la muntanya. Portar el mallot de líder serà un alè més».

Abraham Olano assegurà que «no he forçat gaire el ritme en els primers quilòmetres. Volia fer un bon temps per continuar amb opcions de guanyar la Vuelta. I esper continuar també els dies que vénen endavant».

«Abandonar en el Tour "continua el ciclista del Banesto" no m'ha fet cap gràcia i esper demostrar a la Vuelta les meves qualitats».

Joan Llaneras

El mallorquí Joan Llaneras va ser el protagonista illenc d'aquesta visita de la Vuelta a les Illes. El porrerenc, un especialista en pista "no cal oblidar que és l'actual campió estatal de persecució", va començar fort, amb el setè millor temps en els primers 13 quilòmetres. Però després no va poder aguantar el ritme.

Joan Llaneras arribà al límit de les seves possibilitats a la meta, situada en el Port d'Alcúdia i confirmà que «la llarga distància i sobretot el vent han estat el pitjor enemic».

Altres corredors confirmaren les paraules del professional mallorquí que fins a Santa Margalida el vent venia de costat, però en els darrers quilòmetres també en contra. Un handicap per als participants, ja que el vent no va tenir les mateixes característiques durant tota l'etapa.

Joan Llaneras tenia pressa de tornar a l'hotel per recuperar forces. Demà, amb un dia de descans, tindrà la possibilitat de preparar l'etapa de muntanya, amb arribada a l'estació de Pal.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.