algo de nubes
  • Màx: 20.14°
  • Mín: 13.46°
19°

La nova sensació del Mallorca B

Diego enlluernà diumenge en el seu debut amb el filial vermelló

«No és Maradona però també nom Diego», així va començar la crònica del partit Mallorca B-Barça B el diari AS. «El nin de la guerra», va titular el diari Marca en la seva edició d'ahir. Dues frases que defineixen a la perfecció la situació de Diego Tristán, davanter del Reial Mallorca, que diumenge passat en el Lluís Sitjar va enlluernar el debut en la divisió de plata del filial mallorquinista. Tothom parla d'ell i del seu segon gol. Nom Diego Tristán i ja és la nova sensació del futbol espanyol.

Diego Tristán Herrera va néixer a Sevilla fa 22 anys. Mida 1'85 metres i pesa 80 kg. Tota la temporada passada la secretaria tècnica del Mallorca va seguir les evolucions d'aquest jove jugador aleshores del Betis B. Segons va reconèixer el propi Guillem Reynés, president vermelló, el passat set de juliol, dia de la seva presentació com a nou jugador del Mallorca, la seva contractació havia estat «molt complicada», ja que era un jugador del qual el Betis no es volia desprendre. Diego ha jugat en totes les categories inferiors del Betis i els darrers mesos de la temporada passada va passar un autèntic calvari. El club sevillà volia augmentar el contracte del jugador i el va amenaçar que si no renovava no jugaria més. El futbolista s'hi va negar en rodó i va ser apartat de l'equip. Per això el Mallorca no va poder negociar el fitxatge i n'hagué de pagar la clàusula de rescissió, que era de 150 milions de pessetes. Aleshores el president bètic, Ruiz de Lopera, totalment empipat va dir: «El Mallorca ha pagat 150 milions per un jugador que només en val 25».

Diego Tristán firmà amb el club vermelló un contracte per a les pròximes quatre temporades amb una clàusula inicial de 2.500 milions. Però si el seu rendiment fos satisfactori per al Mallorca, veuria augmentada la seva clàusula fins als 5.000 milions en els dos darrers anys de contracte, amb el pertinent augment de fitxa. Vist el que va fer diumenge està clar que el club haurà de començar a pensar en això.

El Betis, club de procedència del jugador, s'ha estat estirant els cabells les darreres setmanes per no haver pogut mantenir dins la seva disciplina Diego, un jugador que venia precedit amb fama de gran projecció.

Però encara hi va haver més enrenou. El fitxatge de Diego pel Mallorca va treure de les seves caselles Ruiz de Lopera. El club vermelló intentà negociar amb el Betis el fitxatge d'aquest jugador, però en veure que el club sevillà es tancava del tot malgrat la intenció del propi jugador de fitxar pel Mallorca, decidí pagar-ne la clàusula sencera. I va ser quan Lopera contraatacà amb unes ofertes quasi irrenunciables a Roa i Stankovic, però que en el final no es varen concretar.

Diego ha fet tota la pretemporada amb el primer equip, i ja a l'stage de Kössen demostrà les seves qualitats. El 25 de juliol debutà com a mallorquinista en el primer partit amistós de pretemporada contra el Duisburg alemany. L'equip de Cúper guanyà per 0-1 amb gol de Diego. En el segon partit tornà a jugar i a marcar, aquest cop contra el Wacker Burghausen. Però malgrat les seves bones actuacions, Cúper pensà que encara que reconeixia que podia ser un gran jugador, li faltava una mica de picardia i experiència. La seva innocència de cara al gol era patent per Primera Divisió.

Per això, Diego s'entrena amb el primer equip però juga amb el filial.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.